Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Sprejet prvi akcijski načrt občine po meri invalidov

Občina Polzela v sodelovanju z vsemi invalidskimi društvi ter drugimi društvi in zavodi v občini sodeluje pri pripravi in izvedbi dejavnosti, ki bodo pripomogle k izboljšanju in uresničevanju enakih možnosti invalidov ter drugih ogroženih skupin v Občini Polzela.

Občinski svet Občine Polzela je na januarski seji sprejel prvi akcijski načrt za izboljšanje in uresničevanje enakih možnosti invalidov v Občini Polzela za obdobje 2022–2025, ki predvideva raznovrstne ukrepe. K izvedbi teh ukrepov se je ob upoštevanju zakonskih pristojnosti ter finančnih in drugih možnosti zavezala Občina Polzela.

V akcijskem načrtu so vsi ukrepi vsebinsko opredeljeni, navedeni so odgovorni nosilci za izvedbo ukrepov, določeni so viri financiranja in časovni okvir za izvedbo ukrepov. Ukrepi so razdeljeni na 16 vsebinskih sklopov.

Dejavnosti, ki so navedene v akcijskem načrtu, se bodo nenehno razvijale in dopolnjevale, zato se bo tudi akcijski načrt sčasoma dopolnjeval ter zajemal še več področij delovanja. Trenutno je akcijski načrt pripravljen od leta 2022 do leta 2025, vendar pa so nekatere dejavnosti že v izvajanju, nekatere pa se bodo dolgoročno izvajale še naprej.

Povezava: Akcijski načrt za izboljšanje in uresničevanje enakih možnosti invalidov v Občini Polzela za obdobje 2022–2025

Jasna Gregorc

Oglejte si tudi