Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Primorska nadigrala Hopse

Košarkarji Kopra Primorske so v Športni dvorani Podčetrtek v torek, 17. septembra, s 106 : 74 premagali Hopse s Polzele ter še drugič zaporedoma osvojili slovenski superpokal.

Hopsi, ki so prvič v zgodovini nastopili v superpokalu kot finalisti pokala Spar, niso bili kos ekipi Kopra Primorske. Superpokal, ki je tradicionalni uvod v novo sezono, bo odslej vedno potekal na praznik slovenske košarke - 17. septembra, ko so Goran Dragić, Luka Dončić in drugi zlati fantje leta 2017 postali evropski prvaki. Državno prvenstvo (oziroma 1. SKL) se bo s prvim krogom začelo 2. oktobra. Polzelani so  precej spremenili kader, odpustili so vse ameriške košarkarje. Tako  bodo breme vsaj na začetku sezone nosili domači igralci.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

»Ta tekma je bila za nas nagrada za lansko sezono. Glede na to, da smo šele dan pred tekmo dobili telovadnico za treninge, smo prišli povsem neuigrani in nepripravljeni. V tej sezoni bomo dali priložnost mladim, domačim igralcem. Tekma s Primorsko je bila dokaz, da imajo v Kopru odlično ekipo, ki bo brez dvoma na domači sceni ob Krki in Olimpiji razred zase.«

                                                                                
Tone Tavčer

Oglejte si tudi