Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

PRESTAVLJENO NA 12. 6. 2022 - Srečanje ljubiteljev pasulja - PASULJADA - grad Komenda

Spoštovani!

12. junija 2022 bo na gradu Komenda Občina Polzela v sodelovanju z Mladinskim društvom Polzela organizirala že tretje srečanje ljubiteljev pasulja na dogodku PASULJADA. Dogodek se bo začel ob 9. uri in potekal skozi ves dan. 

Dogodek, ki ga bosta popestrila bend Pamži in Kulturno-glasbeno društvo Cecilija, bo potekal po naslednjem programu:

- 9.00: začetek programa, začetek predstavitev društev/organizacij po stojnicah in animacije za najmlajše

- 9.30: začetek pisnih prijav ekip, ki bodo sodelovale na tekmovanju kuhanja pasulja

- 10.00: začetek kuhanja pasulja

- 14.00: strokovno ocenjevanje pasulja (za zdaj še skrita komisija)

- 14.30: razglasitev razultatov in razdeljevanje/prodaja pasulja

 

Ob 9. uri ob začetku dogodka in skozi vse dopoldne bodo potekale predstavitve društev ob njihovih stojnicah, poskrbljeno bo za animacijo najmlajših gostov, ki se bodo lahko veselili na napihljivih igralih in ob zabavnih dejavnostih.

 

KUHANJE PASULJA

Vsi, ki bi radi sodelovali, ste vljudno vabljeni, da sestavite ekipo kuharskih mojstrov, ki so pripravljeni na pošten in okusen boj. Prijavite se in se potegujte za privlačno glavno nagrado. 

Prijavnina ekipe znaša 20 EUR, prijavite pa se lahko prek e-pošte mdpolzela@gmail.com, telefonske številke 031 538 174 (Lan Podpečan) ali na dogodku od 9.30 do 10.00 na stojnici, ki bo jasno in vidno označena.

Ker so za dober pasulj potrebne posebne sestavine, si vsaka ekipa prinese svoje potrebščine za pripravo najboljšega pasulja.

Po prijavah se ob 10.00 začne tekmovalni del, kulinarični boj. Končne mojstrovine ekip bo ocenila strokovna žirija, ki pa za zdaj še ostaja skrivnost. Vsi, ki se boste odločili za kuhanje pasulja, boste pasulj lahko prodajali po ceni, ki jo boste zastavili sami, ali pa ga boste samo razdelili med obiskovalce Pasuljade. Prostovoljne prispevke, ki jih boste dobili, boste v društvu lahko obdržali in jih uporabili po svoji volji.

Program bo povezoval Marko Žerjal, stand up komik in youtuber, ki od leta 2014 nastopa na slovenskih odrih, med drugimi tudi na Festivalu stand up komedije Panč. Med kuhanjem in po njem pa bosta dogajanje popestrila Kulturno-glasbeno društvo Cecilija in bend mladih nadobudnih glasbenikov Pamži.

 

DRUŽENJE IN PREDSTAVITEV DRUŠTEV OBČINE POLZELA

Med dogodkom bodo potekale predstavitve različnih delujočih društev in organizacij – predstavite se lahko tudi vi.

Na gradu Komenda bodo postavljene stojnice, na katerih se bodo lahko na poljuben način predstavila različna društva. Vsako društvo bo lahko predstavilo svoj začetek, delovanje, izdelke, ki jih proizvaja, s čim se ukvarja. Glavna ideja organizatorjev je, da se čim več društev predstavi obiskovalcem. Društva lahko pripravijo tudi razne nagradne igre, v katerih lahko sodelujejo gostje dogodka. S to predstavitvijo bi dobro promovirali dejavnost  vašega društva široki množici ljudi. Za postavitev stojnic bi že zjutraj poskrbeli mi, vi pa bi stojnice uredili in okrasili po svojem okusu. Kot društvo imate proste roke, kaj narediti s stojnico, s celotno predstavitvijo in že prej omenjenimi možnimi nagradnimi igrami.

Če sprejmete povabilo ter ste zainteresirani za sodelovanje in promocijo svojega društva, nam to sporočite po e-pošti: mdpolzela@gmail.com ali nas pokličite na telefonsko številko 031 538 174 – Lan Podpečan vam  bo podal vse potrebne informacije.

Organizatorji Občine Polzela in Mladinskega društva Polzela se dogodka zelo veselimo ter si želimo in upamo, da bomo na dogodku lahko sodelovali tudi z vami in vašim društvom. Veselimo se vašega odgovora in udeležbe na PASULJADI 2022.

 

Ekipa Mladinskega društva Polzela

 

Oglejte si tudi