Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

PRAZNIK DRUŽINE IN POMLADI

V četrtek, 21.  so zaposleni z otroki Vrtca Polzela pripravili že tradicionalno prireditev Praznik družin in pomladi, katere rdeča nit je bila naravoslovno obarvana, saj je bila povezana s temo Voda. 

Na prvi spomladanski dan in ob mednarodnem dnevu voda so se »kapljice potepinke« sprehodile od skupine do skupine otrok Škratovega vrtca Polzela ter predstavile dogajanje v projektu razvijanja naravoslovno matematične pismenosti tudi v vrtcu. V živobarvnem programu »ob ribniku« so se pokazali prav vsi otroci vrtca, ki so skozi leto s svojimi vzgojiteljicami, starši, starimi starši raziskovali različna področja povezana z vodo v vseh oblikah, eksperimentirali z njo in se seznanjali z njenim pomenom za življenje.  Na oder pred nabito polnimi tribunami je samozavestno in igrivo stopilo kar 269 vrtčevskih otrok – vse od najmlajših enoletnikov do pogumnih predšolarjev. 

Z živobarvno kostumografijo in izvirnimi koreografijami so se otroci spremenili in vživeli v različne vloge:  bili so snežinke, oblaki, kapljice, reke in potoki, mavrica, morski psi, zlate ribice, potapljači, žabice, račke, pirati, plesali so ob mlinu na vodi, predvsem pa so se tudi neizmerno zabavali… Z raznolikimi in mavrično pisanimi predstavitvami so otroci s svojimi mentoricami svojim staršem sporočili, da jih imajo radi ter tako na prav svojevrstni način polepšali vse praznične marčevske dni. Prireditev je bila prav posebna tudi zaradi številnih obiskovalcev in gostov, ki so do zadnjega kotička napolnili prenovljeno Športno dvorano na Polzeli.

Na slikah nekaj foto utrinkov s prireditve.                                         
Tone Tavčer

Oglejte si tudi