Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

Poverjenice in poverjeniki so se izobraževali

V začetku meseca septembra smo se zbrali poverjenice in poverjeniki ter predsednice in predsedniki Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK), Karitas in Društva upokojencev na zanimivem izobraževanju. V soorganizaciji Ustanove dobrodelni županov sklad, KORK, Karitas in Društva upokojencev Polzela smo medse povabili Klemna Pozniča, zdravnika v Domu upokojencev Polzela, in našo novo patronažno sestro Stašo Rojten.

Zdravnik nam je najprej predstavil postopke prijavljanja na Zpiz, seznanil nas je, kako se izpolnjujejo formularji za prijavo uveljavljanja pravice do invalidnine za telesno poškodbo. Svoje predavanje je nadaljeval s predstavitvijo prijave pravice do dodatka za pomoč in postrežbo. Poudaril je zlasti, kako pomembno je, da te formularje izpolnimo pravilno, ter razložil, kaj vse je vanje treba vnašati in česa ni treba prilagati. Patronažna sestra je najprej predstavila svoj teren dela in način dela, predstavila, kateri pacienti so prek svojega osebnega zdravnika upravičeni do njenih storitev in kdo vse je še upravičen do patronažne pomoči. Po končanih predstavitvah smo zastavili še nekaj vprašanj in dobili strokovne odgovore.

Na koncu smo vse poverjenice in poverjenike obvestili, da se brezplačni projekt »E-oskrba« nadaljuje vsaj do konca junija 2024. Zato bodo vsi uporabniki aparatov pravočasno obveščeni o podaljšanju brezplačne uporabe.  

V imenu vseh organizatorjev se obema predavateljema iskreno zahvaljujemo za njuno pomoč pri spoznavanju določenih problemov, v upanju, da ju bomo še kdaj lahko povabili.  

 

Igor Pungartnik

Foto: Blaž Jelen

      

Oglejte si tudi