Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Poslovna cona Garant

Po tem, ko je bilo v stečajnem postopku nad Garantom prodano vso premoženje, je Občina Polzela pristopila tudi k projektu izgradnje potrebne infrastrukture ter dostopnih cest znotraj obstoječe poslovne cone. Občina tako zagotavlja pogoje za razvoj podjetij, ki imajo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju ter bodo hkrati pomembni zaposlovalci na lokalni ravni. 

 

Občina Polzela se s projektom prijavlja na drugo povabilo za predložitev projektov, ki jih je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in s katerimi se uresničujejo regionalni razvojni programi. Dogovori za razvoj regij so nov instrument regionalne politike po Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja in v povezavi z evropsko kohezijsko politiko. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 700 tisoč evrov, od tega si občina prizadeva pridobiti stoodstotno financiranje.

 

Trenutno je v pripravi projektna in investicijska dokumentacija in če bo vloga za sofinanciranje potrjena, je v letu 2019 predvidena še izvedba javnega naročila za izbor izvajalca. Začetek gradnje je načrtovan za leto 2020. 

 

 

Magda Cilenšek

 

Oglejte si tudi