Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
PET.
16°C
10°C
Oceni objavo

Poklicni vozniki za državne naslove

Zveza neodvisnih združenj logistov in mehatronikov Slovenije in Združenje šoferjev in avtomehanikov Savinjska dolina sta na avtopoligonu v Ločici ob Savinji v soboto, 13. aprila 2024, pripravila sedmo državno delovno tekmovanje poklicnih voznikov. Največ uspeha posamezno in ekipno so imeli poklicni vozniki iz ZŠAM Laško.

Nastopilo je 38 poklicnih voznic in voznikov, ki so se najprej prek računalnika  pomerili v poznavanju cestnoprometnih predpisov, nato pa v spretnostni in varni vožnji v treh kategorijah na avtopoligonu ZŠAM Savinjska dolina.

V kategoriji posamezno do 3,5 tone je zmagal Martin Pušnik (ZŠAM Laško), drugi je bil Anton Konec (Nomago),  tretji pa Ivan Pogladič (ZŠAM Velenje), ekipno je bil prvi ZŠAM Laško, drugi ZŠAM Savinjska dolina.

V kategoriji nad 3,5 tone je zmagal Rado Jeromel (ZŠAM Velenje), drugi je bil  Roman Tekavc (ZŠAM Savinjska dolina), tretja Nika Romšak (ZŠAM Laško), ekipno je bil prvi ZŠAM Laško, drugi ZŠAM Savinjska dolina.

V kategoriji avtobusi je zmagal Matej Sevšek (ZŠAM Laško), drugi je bil Aleksander Tilinger, tretja Emanuela Školanja (oba Nomago), ekipno je bil prvi Nomago, drugi ZŠAM Laško, tretji ZŠAM Savinjska dolina.                   

Prehodni pokal je že tretjič zapored osvojila ekipa ZŠAM Laško, zato so pokal prejeli v trajno last.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi