Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
20°C
7°C
JUTRI
21°C
7°C
5971

Očistili Občino Polzela skupaj, a seveda narazen in ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov

Letošnja čistilna akcija Občine Polzela je potekala pod prav posebnimi pogoji. Kljub ukrepom, ki še vedno veljajo za preprečevanje koronavirusa - občina je vsakemu udeležencu poleg vse potrebne opreme in malice zagotovila tudi zaščitne maske -, je potekala v petek, 8., in v soboto, 9. maja 2020. Akcije se je udeležilo 435 udeležencev, sicer polovica manj  kot pretekla leta, a kljub vsemu je bila zelo produktivna.

 

Dejstvo je, da je odpadkov vsako leto manj in da divjih odlagališč skorajda ni več, so pa glavne in gozdne poti še vedno odlagališče za marsikoga, saj je bilo najti veliko plastike, embalaže steklenic, pločevink in drugih odpadkov, ki v naravo ne spadajo. Zbranih je bilo okoli 110 kubičnih metrov mešanih odpadkov.

Čistilna akcija temelji na prostovoljstvu in njen namen je ohranjanje čistega, urejenega ter ljudem in živalim prijetnega okolja in narave. 
Zato gre zahvala vsem - tako občanom Občine Polzela, društvom in krajevnim odborom, kot tudi vsem drugim - za trud in čas, ki ste ga namenili za to, in da smo kljub ukrepom lahko uspešno izpeljali čistilno akcijo.

 

Lidija Praprotnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi