Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Nagrade in priznanja podelili za tri inovacije

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat zaradi aktualnih kriznih koronarazmer organizirana na odprtem prireditvenem prostoru Fontane piv Zeleno zlato v Žalcu, je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2019«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline (SSD) in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja tokrat podelile nagrade in priznanja trem najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto.

 

Priznanja so tokrat nagrajencem podelili minister za infrastrukturo RS Jernej Vrtovec, župan Občine Žalec Janko Kos in predsednik komisije za izvedbo razpisa Inovator SSD Danilo Basle. Minister Jernej Vrtovec je s svojim obiskom v nagovoru naglasil pomen inovacijske sposobnosti, ki je skupaj s človeškim kapitalom ključni dejavnik boljše produktivnosti, ob tem pa je nujno zagotavljati učinkovito delovanje države in njenih institucij, vključno z vzpostavitvijo spodbudnega okolja za razvoj podjetij. Vse našteto je v času aktualne globalne negotovosti še toliko bolj pomembno, saj so ravno inovacije tisti ključni faktor za ohranjanje delovnih mest in hkrati za zagotavljanje razvoja podjetij in rasti gospodarstva. Slovenija se dviga na globalni lestvici inovativnosti in smo v skupini tridesetih najbolj inovativnih držav, a ne smemo zaspati. Podjetja zgolj s svojimi produkcijskimi zmožnostmi že nekaj časa niso več kos cenejši konkurenci iz držav s poceni delovno silo, krepitev konkurenčnosti podjetij/gospodarstva pa je prednostna naloga na poti dohitevanja razvitejših gospodarstev. Inovacijska sposobnost skupaj s človeškim kapitalom sta ključna dejavnika boljše produktivnosti, pomembno pa je tudi povečanje učinkovitosti države in njenih institucij, vključno z vzpostavitvijo spodbudnega okolja za razvoj podjetij… 

 

Zbrane sta nagovorila tudi gostitelj Občine Žalec in predsednik OS ORP SSD župan Janko Kos ter predsednik komisije za izvedbo razpisa »Inovator leta  SSD« Danilo Basle. Letos je na razpis za inovacije Spodnje Savinjske doline prispelo deset inovacij, od katerih so bile tri skupinske, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 17 inovatorjev, nagrade in priznanja pa so podelili trem. Prvo nagrado je za inovacijo Navtično sidro Thor prejel Igor Pevec, ki ga je razvilo podjetje Pevec, d. o. o., iz Griž, drugo sta za inovacijo Flysentnel, nadzorni sistem za pilote, prejela Biserka Kisič in Primož Grajžl iz podjetja MedicoApps, d. o.o., iz Celja, in tretjo za inovacijo Ekološka žara za ekološki pogreb, Gregor Sajovic iz podjetja Mipot, d. o. o., z Gomilskega. 

 

V krajšem kulturnem programu sta nastopila dr. Eva Podbregar (vokal) in Lev Podbregar (kitara). Sledil je voden ogled Fontane piv Zeleno zlato.

 

Tone Tavčer

 

Na slikah nekaj foto utrinkov s podelitve priznanj in nagrad Inovator 2019. 

Oglejte si tudi