Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
TOR.
19°C
11°C
Oceni objavo

Njegovo poletje na gradu Komenda

Na gradu Komenda se vse do 28. septembra 2023 z likovnimi deli predstavlja priznani velenjski slikar Oskar Sovinc. Na ogled je postavil opus svojih likovnih del različnih slogov, predvsem v tehniki akrila.

Oskar Sovinc je član likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Polzela, sicer je že desetletja znan in cenjen slikar, grafik, kipar v Društvu šaleških likovnikov Velenje. Riše že od šolskih let in je soustanovitelj Društva šaleških likovnikov. Dvajset let je ustvarjal v akvarelu, grafiki in risbi, z oljem in glino, kiparil, zadnja leta pa se izraža v akrilu. Zanimajo ga motivi od človeške figure do tihožitja in narave. Vseskozi je njegovo največje zadovoljstvo ustvarjanje, ki ga sprošča in mu daje osebno rast. Svoje znanje z veseljem deli z mladimi ustvarjalci po šolah. Ob mnogih samostojnih in skupinskih razstavah je prejel v domovini in tujini razna odličja, nagrade, med njimi več certifikatov in tri zlate palete Zveze likovnih društev Slovenije.

Mojca Korošec, ki je povezovala dogodek, je ob tem povedala, da sta dve polzelski likovnici, Julijana Juhart in Anica Tamše, z njim razstavljali grafike že pred tridesetimi leti, kar je avtorju obudilo prijetne spomine. Še posebno ga je ob tej priložnosti na Polzeli presenetilo Aničino darilo, saj mu je prav ta dan nabrala košarico jurčkov. Besede zahvale je ob odprtju izrazil slikar Oskar Sovinc in med drugim dejal: »Skozi slikarska prijateljevanja sem pred 33 leti začel sodelovati na kolonijah prijateljstva, ki bile vsako leto na Gori Oljki. Na razstavi so dela, ki so nastajala skozi desetletja z različnimi motivi in tehnikami. Pri izboru sem imel vseskozi v mislih, da podam v razmislek gledalcu in ustvarjalcem različne pristope slikarskega polja, med njimi so tudi nagrajene slike iz domovine in tujine.«

Za njegovo dolgoletno sodelovanje pri mnogih projektih polzelskih likovnikov in za tokratno obsežno razstavo čudovitih petdesetih slik se je avtorju v imenu likovnikov KUD Polzela zahvalila članica Marija Studnička. Za prijeten zaključek večera je poskrbela prikupna violinistka Nija Hedl iz Zabukovice.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi