Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

NA POMOČ PRI ZBIRANJU SREDSTEV IN OSNOVNE OPREME

Požar uničil Tajnškovo domačijo v Andražu nad Polzelo

V sredo, 20. 1. 2021,  ob 17.41 je v Andražu nad Polzelo zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše lastnika Janeza Tajnška. Spodnje bivalne prostore stanovanjske hiše je požar popolnoma uničil, zgorela je vsa oprema in celoten inventar.

Ogenj so pravočasno pogasili gasilci, saj bi drugače požar uničil tudi ostrešje, ki je edino ostalo skoraj nedotaknjeno.

Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so zavarovali kraj, pogasili manjša žarišča, izmerili vsebnost plinov in na prosto iznesli ožgan inventar. Vzrok požara še ni znan. Za osebo, ki je bivala v hiši in ki je v času požara ni bilo doma, je trenutno urejen začasni dom pri sorodnikih.

Obnova pogorele domačije bo zahtevala veliko finančnih sredstev in uporabne stanovanjske opreme. Zato vljudno prosimo vse, da priskočite na pomoč bodisi po materialni plati ali s finančnimi sredstvi. Lastnik potrebuje vse za osnovno in dostojno bivanje človeka: celotno kuhinjo vključno z drobnim inventarjem, gospodinjske aparate, kopalniško opremo, omare, spalnico …

Podarjeno opremo in inventar zbiramo do 19. 2. 2021. Za vse informacije se obrnite na Roka Železnika, ki je dosegljiv na tel. št.  041 325 700 ali na elektronskem naslovu: rok.zeleznik@polzela.si.  Občina Polzela pa je odprla poseben bančni račun, na katerem bo zbirala denar za obnovo stanovanjske hiše Tajnšek. Nakazilo donacij za Janeza Tajnška zbiramo na redni račun občine: SI56 0137 3010 0004 520

Obvezen sklic:

- sklic za fizične osebe:  SI00 7301

- sklic za pravne osebe:  SI00 7300

Namen nakazila: Donacija Tajnšek

V imenu oškodovanca se vsem donatorjem lepo zahvaljujemo.

Občina Polzela

Oglejte si tudi