Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Kolajne sicer ni bilo, bil pa je odličen nastop in prisrčen sprejem

V nedeljo, 21. julija 2019, je bilo v Andražu nad Polzelo popoldne zelo veselo. Člani Prostovoljnega gasilskega društva Andraž nad Polzelo in številni krajani so pripravili slovesen sprejem s curkometom, živo glasbo in domačimi dobrotami mladinski ekipi gasilk, ki je od 14. do 21. julija nastopila na 22. mladinski gasilski olimpijadi v švicarskem mestu Martigny.

Skupno je pri mladincih in mladinkah nastopilo 56 ekip iz 23 držav. Mladinska ekipa PGD Andraž nad Polzelo, ki je pred dvema letoma na olimpijadi v Avstriji osvojila bronasto kolajno, je bila tokrat deveta.

Na sprejemu so zbrane nagovorili: predsednik regijskega sveta Branko Verk, župan Občine Polzela Jože Kužnik, predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, poveljnik gasilskega poveljstva Občine Polzela Lado Košec in predsednik domačega gasilskega društva David Zabukovnik.
Vsi so mladi ekipi gasilk čestitali za uspeh ter zaželeli še več takšnih mednarodnih uspehov.

Za ekipo mladink PGD Andraž so nastopile:  Anastazija Blagotinšek, Hana Dušič, Maša Zabukovnik,  Neli Stankovič,  Nežika Kužnik,  Patricija Krk,  Maruša Krk,  Ajda Kužnik,  Estera Kužnik in  Judita Kužnik z mentorjema Iztokom Drobežem in Davidom Krkom.

Prav takšna olimpijada bo leta 2021 organizirana v Sloveniji. Na delegatski skupščini največje gasilske organizacije na svetu CTIF je  Slovenija izbrala za organizacijo 23. gasilske olimpijade knežje mesto Celje.   
 
Tone Tavčer

Oglejte si tudi