Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Med novimi ambasadorji destinacijskega turizma tudi pet Polzelank

V petek, 5. aprila 2024, so v Žalcu na dan odprtja devete sezone Fontane piv Zeleno zlato po treh mesecih intenzivnega usposabljanja podelili 36 licenc novim lokalnim turističnim vodnikom destinacije Spodnja Savinjska dolina - Dolina zelenega zlata.

Med njimi je tudi pet Polzelank: Ana Baletič, Zdenka Demirovski, Klavdija Sitar, Manica Štorman in članica Društva Dobra ideja Vesna Dobrišek, na kar smo izjemno ponosni. Vesna Dobrišek je med drugim povedala, da izhaja iz hmeljarske družine, rada obiskuje in raziskuje kraje, ki jih še ne pozna. Ponosna je na Savinjsko dolino, ki premore vsega po malem in zanjo velja, da je kar Slovenija v malem. Nad izobraževanjem je bila navdušena, saj so jim predavatelji podali veliko praktičnega znanja in najrazličnejših vsebin. Njena želja je, da dobro unovči pridobljeno znanje tudi v praksi.

Izvedba usposabljanja je potekala pod vodstvom Ilone Stermecki in Nine Buh (Turistična agencija Pohorje Tours) v sklopu projekta Lokalne akcijske skupine (LAS) Hmeljko pripoveduje zgodbo o hmelju in pivu, v organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec ter Razvojne agencije Savinja s partnerji, s podporo Evropskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).


Bina Plaznik


Oglejte si tudi