Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
12°C
-3°C
JUTRI
13°C
-3°C
Glasbena kompilacija 'Polzela ima svojo muziko 2018'
Deli
Glasba

KULTURNO DRUŠTVO DOBRA IDEJA

Predstavitev

Kulturno društvo Dobra ideja je samostojno, prostovoljno združenje ustanovljeno leta 2013, na pobudo Bine Plaznik in Pike Pilko.

 

S svojim delovanjem uresničuje interese svojih članov na kulturnem, izobraževalnem, turističnem, ekološkem, kmetijskem, socialnem in drugih področjih in s tem  prispeva k bogatenju in blaginji v ožjem in širšem okolju. Njihovo vodilo je USTVARJALNO DRUŽENJE VSEH GENERACIJ! Projekti s katerimi so do sedaj zaznamovali svoje lokalno okolje in tudi širše so:

 

  = Trenutno je v teku že drugi obširen projekt GLASBENA KOMPILACIJA 'POLZELA IMA SVOJO MUZIKO 2019'. Ideja o izidu prve glasbene kompilacije 'POLZELA IMA SVOJO MUZIKO 2018' se je porodila članu Društva Dobra ideja Juriju Žoharju, ki je po srcu in duši glasbenik in se že več kot dvajset let ljubiteljsko ukvarja z glasbo. Namen kompilacije je podpora glasbeni kulturi na Polzeli ter predvsem posameznikom, ki ustvarjajo avtorsko glasbo in njihovemu razvoju. Za fotografijo in oblikovanje kompilacije skrbi Bina Plaznik.

  = Klovnesa Mici, izmišljeni lik članice Društva Dobra ideja, Bine Plaznik, je zabavna in razigrana deklica, ki se najraje s kotalkami potika naokrog in raziskuje svet. Ponavadi obišče otroke na njihovem rojstnodnevnem praznovanju, jih povabi v svojo družbo, da zaplešejo, se igrajo zabavne družabne igrice, si priredijo piknik pojedino, se martinčkajo na sončku, »ustanovijo« mini glasbeni bend, pojejo pesmice, se porišejo po obrazu in uživajo vsak trenutek danega dne.

   = COKNPOK KUPČIJA v letih 2013 – 2016 je potekala na gradu Komenda Glavna ideja avtoric projekta, Pike Pilko in Bine Plaznik, je ustvarjalno druženje vseh generacij, po načelu prijetno s koristnim; koncept kroženja stvari in idej - »reuse, rethink, vintage, second hand«; ponudba rabljenih oblačil in opreme, ponudba domače in umetnostne obrti ter umetniških izdelkov lokalnih ponudnikov in ustvarjalcev; ustvarjanje in predelava v živo na dogodku; sodelovanje z OŠ Polzela in drugimi lokalnimi akterji.

 

  =    GLASBENA SKUPINA BO! Slovenska rock skupina z nenavadnim imenom BO! je na sceni prisotna že nekaj let. Vsi so člani glasbene sekcije Društva Dobra ideja in redno koncertujejo tudi na Polzeli. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KINGKONG (10. maj 2018).
Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”, kot predskupina angleške indie glasbene skupine EDITORS in kot predskupina legendarne SIDDHARTE. 
V prvih dneh lanskega leta so se zaprli med studijske stene in sočasno napovedali drugačne dimenzije slovenskega rocka na njihovi tretji plošči KINGKONG, ki je že na voljo v glasbenih knjižnicah Spotify, Deezer in iTunes.

 

  =    GLASBENA SKUPINA CHEERS PARTY BAND so prav tako člani glasbene sekcije Društva Dobra ideja. Fantje so ustanovili 'cover band', ki preigrava rock hite vseh časov – od najstarejših, pa do najnovejših.

 

  = Društvo Dobra ideja je partner projekta ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV, katerega nosilec je Občina Polzela in je v teku. V projektu bo na podlagi geomantijske analize vitalno-energijskih virov in dediščine urbanega območja Polzele ob sodelovanju domačinov izoblikovan program zelenega turizma. Vloga partnerjev je sodelovanje na delavnicah in izobraževanjih ter vzpostavljanje nove turistične ponudbe na Polzeli. Dogajanje na projektu v imenu Dobre ideje zastopa Pika Pilko.

 

   = V letu 2019 načrtujejo tudi novost. Posvetili se bodo raziskovanju in delavnicam POULIČNEGA GLEDALIŠČA. To novost je v društvo vnesla mlada umetnica Enja Rojenica, ki se že več let ukvarja z uličnim gledališčem, performansom, socialnim cirkusom in cirkuško pedagogiko. Na Polzeli bogostoval Cirko krog.

 

FOTOGRAFSKE IN SLIKARSKE RAZSTAVE NA GRADU KOMENDA NA POLZELI

2013, »Ulice«, fotografska razstava avtorice Bine Plaznik s Polzele

-          2015, 2016  cikel »Človek« in »Krog«, slikarska razstava avtorice Nike Krašovec Šepič z Bleda,

-          2015 »Za srečo ni tablet«, fotografska razstava avtorice Petre Kordiš iz Velenja,

-          2016 »Prišla je pomlad«, slikarska razstava avtorice Savine Vybihal s Polzele

-          2019 »Izjokala sem sebe«, razstava ilustracij avtorice Enje Rojenice s Polzele.

 

OSTALI MINULI ODMEVNI PROJEKTI DRUŠTVA DOBRA IDEJA:

       =   »COKNPOK VIKEND« 10. – 12. maj 2013, ki je potekal na Gradu Komenda na Polzeli
petek_ koncert glasbene zasedbe BO!;
sobota_ odprtje fotografske razstave in performansa »ULICE« Bine Vista, avtorice Bine Plaznik;
nedelja_ Coknpok kup
čija.

    = PROJEKT«SRCE«, 14.2. – 28.2. 2017
grad Komenda, interaktivna sr
čna razstava avtorice Marije Petre Mlakarjeve s podporo Pike Pilko  in spremljevalni program na temo srčnosti današnjega sveta, to je s  predavanjem patra Karla Geržana.

= Mednarodni projekt »YOUTH ON THE MOVE – LET'S MEET ON THE STAGE«, februar 2014, Amasya(Turčija). Podmladek Društva Dobra ideja je odpotoval z mentorjem Sandijem Mlakarjem na delovno-ustvarjalni obisk z vrstniki na večdnevno srečanje v Turčiji.    

= TURŠKO - INDIJSKI VEČER, 14.3.2014, na Gradu Komenda na Polzeli;
Popotniški utrinki s potovanja naših
članov po Indiji in utrinki obiska Turčije (Amasya) mladih članov društva v okviru mednarodnega projekta »Youth On The Move» z naslovom »Let's meet on the stage«. Potopisno predavanje s kulinaričnim doživetjem in glasbo obeh kultur.

Gostovanja Društva Dobra ideja:

-Dobrna, Cokpnpok kupčija, 21.3.2013

-Žalec ,«Hiša sadeži družbe« -  Coknpok kupčija, razstave Nika Krašovec Šepič, Petra Kordiš; 2015, 2016

 

Manjše izobraževalne in druge aktivnosti v okviru lokalne skupnosti

       (sodelovanje na lokalnih dogodkih (Malteški pozdrav 2013); interna predavanja za člane-»Zeliščna spirala« ipd; udeležba na čistilnih akcijah..)

Glasbena kompilacija 'Polzela ima svojo muziko 2018' Glasbena sekcija -Cheers Glasbena sekcija -Cheers Zimska Coknpok kupčija Gostovanje v Hiši sadeži družbe Žalec Poletna Coknpok kupčija Poletna Coknpok kupčija Poletna Coknpok kupčija Pomladna Coknpok kupčija Pomladna Coknpok kupčija Turško-Indijski večer Turško-Indijski večer Partner pri projektu 'Odstiranja znanj prednikov' Glasbena sekcija -JURIŠ Glasbena sekcija - BO! Glasbena sekcija - BO! Projekt SRCE Projekt SRCE Glasbena sekcija - BO! Gledališka sekcija - FLAMINGO WALKAROUND Pomoč pri organizaciji Gledališka sekcija - Klovnesa Mici Gledališka sekcija - Klovnesa Mici Gledališka sekcija -Nagajivi škratki Gledališka sekcija -Nagajivi škratki Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica Z razstave - 'Izjokala sem sebe': Enja Rojenica

Zadnje vsebine