Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Likovna razstava Žena – mati

Likovniki Kulturno-umetniškega društva (KUD) Polzela so na gradu Komenda postavili tradicionalno likovno razstavo Žena – mati. Devetindvajset ljubiteljskih slikarjev KUD Polzela je naslikalo dela, ki  upodabljajo "njene želje in veselje". To je naslov letošnje 15. likovne razstave, ki so jo ob odprtju glasbeno polepšali domači glasbeniki kvarteta Oljka.

Nekaj razstavljenih del so likovniki naslikali v domačem okolju, nekaj ob pomoči člana likovne sekcije Dragana, večino pa na likovnih delavnicah z mentorjem Tomažem Milačem. Ob odprtju razstave je mentor Milač razkril svoje misli o delu z likovniki, ki jih je spremljal od januarja do marca letos: »Z navdušenjem sem spremljal ljubiteljske slikarje likovne sekcije na Polzeli, saj čutim spoštovanje in veliko željo po ustvarjanju. V takšni družbi je bilo lepo delati. Zadovoljen sem, če so zadovoljni ustvarjalci s svojimi deli, ker vem, da ima vsak svoj določen slog, tako kot ima vsak človek svoj značaj. Nekaj slik je realističnih, nekaj modernejšega, izrazito slikarskega sloga, vsako delo pa je izdelano z veliko volje, truda in predvsem ljubezni do slikanja. Zato sem prepričan, da bodo tudi vas navdušile slike letošnje razstave Žena – mati. Čestitke avtorjem in lep večer želim vsem navzočim.«

Kulturnemu dogodku ob odprtju razstave je sledila recitacija Stanke Kopušar z avtorsko pesmijo Šopek za mamo, nato pa je predsednica KUD Polzela Klavdija Sitar podelila zahvale avtorjem razstavljenih del in posebno zahvalo dosedanjemu predsedniku Marku Slokarju. Podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik je pohvalil aktivnosti likovne sekcije, poudaril pomen povezovanja ter širjenja tovrstne kulturne  dejavnosti  v domačem in širšem okolju.  

Dogodek je povezovala Ana Korošec, ki je po uradnem delu zbrane povabila na ogled razstave in prijateljsko druženje ob prijetni glasbi kvarteta Oljka.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi