Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
11°C
3°C
JUTRI
12°C
-2°C
Deli
4521

Lep zaključek grajskega poletno-kulturnega dogajanja

Na gradu Komenda je zadnji dan avgusta New Swing Quartet v sestavi Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan nastopil prvič po desetletnem premoru. Na svoji glasbeni poti, do decembra 2008, so sledili tradiciji belskega in črnskega spirituala, džeza in gospela ter s svojo doživeto interpretacijo osvajali odre po vsem svetu. Z vrnitvijo na oder so ikone, ki so še vedno ene izmed najboljših gospel skupin, občinstvu približale svoje pesmi in jih popeljale v tiste dobre stare čase.

New Swing Quartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene izmed najboljših skupin. Bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče.

New Swing Quartet, sprva kot tercet z Daretom Heringom, Gregorjem Bazenškom in Radom Razdevškom, je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerim so pozneje tudi večkrat stali na odru. Potem ko se jim je leta 1968 pridružil Marjan Petan, je dve leti pozneje pristopil še Oto Pestner, ki je nadomestil Gregorja Bezenška in počasi so glasbeniki začeli osvajati slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odigrali več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po Zahodni in Vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na džezovskih festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih televizijskih in radijskih hišah.

Tudi letos smo se potrudili, da smo popestrili poletne večere v naši občini, ki so privabili nemalo obiskovalcev. Veselimo se vaše družbe in snidenja tudi prihodnje leto.

Lidija Praprotnik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi