Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Glasbena kompilacija polzelskih in savinjskih avtorjev

Iz Društva Dobra ideja naznanjamo izid letošnje glasbene kompilacije "Polzela ima novo muziko 2021". Razpis za sodelovanje glasbenikov je bil objavljen v spomladanski številki Polzelana.

Novost je, da je glasbena kompilacija "Polzela ima novo muziko" od lani združena v izdelek pod imenom "Savinjska ima novo muziko". Po prvih dveh izidih polzelske različice je namreč vztrajno naraščalo zanimanje glasbenikov iz širše regije za sodelovanje pri tem projektu.

Gre za glasbeno kompilacijo za širše občinstvo. Žanri se prepletajo od popa, roka, elektronike do "heavy manir". Letos najdemo na glasbenem ključku 16 avtorjev s Polzele in Savinjske: Noah, Aleš Romih, David, Jan Potrč, Gasos Band, Uroš Planinc Group, Haris Pilton, Renovatio, Mr. Sintos, Au, Foe Spre Glass Om, Monkey Karma, Kaz Cannon in Mors.

Vodja projekta, glasbenik in producent Jurij Žohar je povedal, da je ponosen na izdajo že četrte glasbene kompilacije po vrsti: "Razmeram navkljub glasbeniki generiramo nove in nove ideje. Svoja občutja in dojemanje realnosti, sveta, razmer zapišemo v obliki glasbe in besedil. V zadnjih dveh letih smo občutili kronično pomanjkanje koncertov. Letos so nam država in organizatorji dogodkov počasi že začeli odpirati vrata za nastope, a še vedno bolj kot ne stopicljamo na mestu. Posledično je bil poseben izziv najti donatorje, saj na mnogih področjih škripa tudi podjetnikom. Zato smo še posebno hvaležni vsem, ki so nas bili pripravljeni podpreti. Zbrane donacije so edini vir finančnih sredstev, ki jih imamo. Zato smo tudi letošnjo zbirko nove savinjske avtorske glasbe izdali z minimalnimi sredstvi.«

Še eno dejstvo, ki ga velja izpostaviti, je to, da nekateri donatorji projekt podpirajo že več let. Letos so nam pomagali: Svečarstvo Andreja Čulk, s. p., Bodo s Polzele, Aleš Uratnik iz Pariželj, trgovina Aliansa in podjetje Elmar iz Žalca, Blaj iz Griž, Sip Šempeter, Občina Žalec in Občina Polzela.

Bralce, ki bi želeli svoj izvod USB-ključka z novo savinjsko glasbo, vabimo, da napišete sporočilo na Facebook stran Društva Dobra ideja ter s tem tudi sami podprete kulturo, ki pušča neizbrisen pečat v naši družbi in zgodovini.

Bina Plaznik

Oglejte si tudi