Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Glasba s kompilacije "Polzela ima svojo muziko 2021" tokrat odmevala na poletnih večerih v Žalcu

30. julija 2021 so se polzelski in savinjski glasbeniki s kompilacije "Polzela ima svojo muziko" in "Savinjska ima svojo muziko" predstavili žalskemu občinstvu v sklopu Poletnih večerov na Šlandrovem trgu. Nabor glasbenikov letos že četrto leto sestavlja Društvo Dobra ideja s Polzele. Namen glasbenega projekta je podpora glasbeni kulturi v Savinjski dolini in predvsem posameznikom, ki ustvarjajo avtorsko glasbo, ter njihovemu razvoju.

Idejni vodja projekta "Savinjska ima novo muziko" Jurij Žohar je povedal: »Prvo kompilacijo smo pred dvema letoma predstavili v sklopu festivala Rebell Yell na Polzeli. Čas epidemije je potem začasno ustavil koncerte v živo. Upamo, da prihajajo boljši časi. Zelo sem zadovoljen z dogodkom na Šlandrovem trgu. Vesel sem, da je projekt zaživel in da bomo letos izdali že četrto kompilacijo »Savinjska ima novo muziko 2021«. V Žalcu smo v živo predstavili delček lanskega projekta. Zahvaljujem se ZKŠT Žalec in Urošu Goveku za podporo pri izvedbi ter časopisu Utrip Savinjske doline za medijsko podporo. Hvala tudi Polzelanu za vsakoletno brezplačno objavo razpisa. Želel bi, da bi se v prihodnje projektu pridružilo čim več glasbenikov s Polzele in celotne Savinjske doline. Tudi tistih, ki ne izdajajo celotnih albumov, da svoje posamezne skladbe predstavijo na kompilaciji. Projekt predstavimo na slovenskih radijskih postajah, kar pomeni glasbenikom polet za nadaljnje ustvarjanje. Če v prihodnjih letih ponovno dobimo priložnost na okoliških odrih, bomo z veseljem predstavili še več bendov. To bo pokazal čas. Se že veselimo.«

V Žalcu sta se predstavili dve skupini od sicer dvajsetih sodelujočih, in sicer Uroš Planinc Group ter Jan Potrč band. Vzdušje pred nastopom je bilo zares veselo, saj člani obeh skupin že dolgo niso igrali v živo pred občinstvom.

Ozračje so dodobra ogreli prvi omenjeni. Uroš Planinc prihaja iz Petrovč. Domačini ga poznajo in na prizorišču so mu z obiskom izkazali podporo. Drugi člani skupine Uroš Planinc Group so: Dani Telebar iz Žalca na ritem kitari, Grega Šket iz Celja na basu ter na bobnih Matic Anderlič iz Migojnic. Ob koncu nastopa se je fantom na Uroševo povabilo na odru pridružil njegov prijatelj Janez Benedek, ki je še dodatno oplemenitil nastop ter popolnoma brez vaj, suvereno odpel stari rokovski hit. Publika ga je z navdušenjem pozdravila.

Tudi člani Jan Potrč benda, ki so se predstavili drugi, niso mogli skriti navdušenja in zagona. Potrč je dejal: »Naši člani so bobnar Kristjan Pader iz Malih Braslovč, basist in vokalist Simon Tratnik iz Marije Reke ter jaz na kitari in vokalu, prihajam iz Ločice ob Savinji." 

Člani obeh glasbenih skupin so dejali, da se veselijo izida najnovejše glasbene kompilacije Društva Dobra ideja s Polzele, ki bo izšla čez približno dva meseca.

Bina Plaznik


Oglejte si tudi