Oceni objavo

Konec dober, vse dobro

Letošnji veseli december je bolj grenak kot vesel. Že od spomladanskih pozeb do poletnih in jesenskih neurij nam narava kaže svojo vsemogočnost in nedotakljivost, ki jo bo treba nedvomno upoštevati, da bomo mirneje in lepše živeli v naši prelepi deželi. Vsak posameznik lahko prispeva svoj delež za ohranitev narave, našega okolja.

V letu 2023 smo bili likovniki Kulturno-umetniškega društva (KUD) Polzela v svojih dejavnostih zelo aktivni in uspešni. S svojimi likovnimi deli smo popestrili proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, osmem februarju, v marcu  smo organizirali tradicionalno prireditev Žena - mati, ustvarjali z najmlajšimi v Tednu ljubiteljske kulture, organizirali mednarodno likovno kolonijo Novi Klošter in Likovno kolonijo prijateljstva, za osnovnošolce širom po Sloveniji pripravili Mini paleto, postavili skupinsko razstavo ob prazniku Ta veseli dan kulture.  Skupinske razstave smo postavili tudi v Zimzelenu Topolšica in graščini Oplotnica.

Vse se je dogajalo spontano, v krogu ljubiteljskih slikarjev, ki so jim skozi vse leto tedenska srečanja poleg izobraževanja pomenila tudi prijateljsko druženje. Med člani je čutiti veliko spoštovanje, naklonjenost in predvsem odprtost, da si med seboj pomagamo. Zato niso bile potrebne posebne utemeljitve, ko smo se odločili za donacijo likovnih del invalidom, planincem in gasilcem ter ko smo se pridružili osnovnošolcem pri ustvarjanju v projektu Tehnični dan. Naše članice so hvaležne Osnovni šoli Polzela za izjemno gostoljubnost in vsem učencem, ki so pridno ustvarjali oziroma slikali v akvarelu, akrilu, poslikavali naravne materiale ter oblikovali izdelke.

V decembru se likovna srečanja obarvajo veselo. Izdelujemo voščilnice in slike za darila tistim, ki nam pri delu pomagajo ter nas spodbujajo. Na prijetnem in veselem druženju ob zaključku leta smo že oblikovali potek dela za prihodnje leto.  

 

Likovniki KUD Polzela želimo vsem bralcem Polzelana v letu 2024 vse najlepše: cvetočo pomlad brez pozebe, lepo poletje, da bo zorelo žito in bodo cveteli travniki, barvito jesen, polno zdravih in sočnih plodov, ter zimsko veselje, kakršnega si želi vsakdo izmed nas. Srečno in zdravo leto 2024! Ostanite obiskovalci naših prireditev, lahko pa se pridružite likovni sekciji KUD Polzela.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi