Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Božični koncert z New Swing Quartetom

Božično-novoletni koncert, ki je pod okriljem Občine Polzela že stalnica, je bil tudi tokrat izveden v cerkvi sv. Marjete na Polzeli, ko smo v goste povabili ikone - New Swing Quartet, ki je še vedno ena izmed najboljših gospel skupin. Občinstvu so približali pesmi iz tistih dobrih starih časov. Navdušenje in zadovoljstvo sta se videli na obrazih in slišali z aplavzi, kar je najlepše povratno darilo izvajalcem. 

 

New Swing Quartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in uspelo se mu je uvrstiti med vodilne zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene izmed najboljših skupin.

Božični prazniki nam predstavljajo čas, ko poglobljeno ozavestimo pomen družine in tistega, kar smo in kar imamo. Božič ter dan samostojnosti in enotnosti sta dva velika praznika, ki jih praznujemo, v ta namen je zbrane v cerkvi, polni do zadnjega kotička, nagovoril župan Jože Kužnik. Povedal je: »S tem božičnim koncertom smo zaokrožili in upočasnili praznični utrip. Naj se na svoj način sporočilo angelov iz betlehemskih poljan dotakne vsakega izmed nas in naj bo bistvo praznovanja doživeto praznovanje v družbi najdražjih. Dan samostojnosti in enotnosti pa praznujmo z izobešeno zastavo, nasmehom na obrazu in radostjo v srcu. Zahvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi koncerta. Župniku Jožetu Kovačcu pa, ki nas je v preteklosti vsako leto prijazno sprejel v hram, tokrat želimo obilo zdravja in notranje moči."

 

In še voščilo ob vstopu v novo leto: "Vanj stopimo z obilo modrosti, zdravja in sreče."

 

Po koncertu je sledilo druženje pri cerkvi ob kuhanem vinu in čaju ter prijetnem kramljanju, ko ni manjkalo prijaznih voščil.

 

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi