Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
6°C

MALA MOJSTROVKA (2335m)


ZBIRALIŠČE: ob 3.50 uri – parkirišče pri Občini Polzela, odhod ob 400

VRNITEV: isti dan v večernih urah

OPREMA: planinski čevlji, čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, pohodne palice

OBLAČILA: primerna glede na vremenske razmere

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika; Tičarjev dom na Vršiču je odprta

PREVOZ: kombi, osebni avto, odvisno od števila udeležencev, ob upoštevanju direktive NIJZ za preprečevanje širjenja COVID19

PRISPEVEK: 15-20€, delitev stroškov prevoza

OPIS POTI: Tokrat te vabimo, da se nam pridružiš na pustolovščini in preplezaš eno najstarejših zavarovanih poti  v Sloveniji, ki se začne na najvišjem ležečem prelazu Vršič 1611m in te pripelje na vrh Male Mojstrovke s prečudovitimi pogledi na Julijske Alpe.

Pričeli bomo na prelazu Vršič 1611m in pot nas bo preko sedla pod Robičjem pripeljala na severno stran Male Mojstrovke 2335m. Od tam ugledamo proti desni usmerjeno polico, kjer gre spodnji del poti, ki je dobro zavarovan z jeklenicami in skobami. V zgornjem delu poti bomo bolj v odprti steni, zaključni del pa nas bo po sistemu polic pripeljal desno na greben od vrha Nad Šitom glava 2085m. Vrhnja piramida je pretežno nezavarovana, nam bo pa postregla s prekrasnim grebenskim plezanjem, ki nas bo pripeljal  na vrh Male Mojstrovke. Sestopili bomo na južno stran po gruščnati poti do sedla Vratca 1985m od tam po melišču nazaj na Vršiško cesto.

ČAS HOJE: do 6 ur s postanki

ZAHTEVNOST TURE: Tura je tehnično in kondicijsko zahtevna

PRIJAVE: pri vodji izleta

VODJA IZLETA:  Uroš Lešnik tel. 031/616-396; Mirko Jegrišnik tel. 041/902-183

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi