Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
8°C
-4°C
SRE.
8°C
-5°C

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI – »IZBERI ČISTEJŠI NAČIN PREVOZA!«Letošnji Evropski teden mobilnosti s sloganom »Izberi čistejši način prevoza!« bo potekal med 16. in 22. septembrom 2020. Namen je spodbuda trajnostne mobilnosti in varovanja okolja. Občina Polzela skupaj z javnimi institucijami in društvi tudi letos pripravlja pester nabor aktivnosti za osveščanje in aktivno vključevanje občanov. Želimo si, da bi se prebivalci vse bolj posluževali alternativnih oblik prevoza, ne le sedaj, ampak skozi vse leto. Bili smo uspešni na javnem razpisu, v ta namen smo pridobili 6.000 € namenskih sredstev. S temi sredstvi bomo pripravili aktivnosti za vse starostne skupine.

K mobilnosti vabimo javne institucije, organizacije, društva in posameznike, da se udeležite v čim večjem številu. V sklopu ETM bo:

-       organiziran brezplačen javni prevoz po območju Občine Polzela (2x dnevno),

-       organiziran brezplačen ogled gradu Komenda na Polzeli,

-       možnost dostave knjižnega gradiva na dom,

-       rekreacija: test hoje in nordijska hoja, 

-       testi koles in njihova varna uporaba,

-       brezplačni tečaji vožnje s kolesom,

-       demonstracija električnih koles in njihova brezplačna uporaba,

-       program KOLESARČKI: preventivni vzgojni program v cestnem prometu za najmlajše,

-       animacije za vse starostne skupine - parkirišče se spremeni v igrišče: risanje s kredo, namizni tenis, poligon za rolanje in kolesarjenje, badbinton, …

-       pravljična urica za otroke,

-       okrogla miza na temo Evropskega tedna mobilnosti,

-       Pešbus in Bicivlak za najmlajše udeležence v cestnem prometu,

-       Šolska ulica in PARK-irni dan z aktivnostmi za vse generacije,

-       razstava knjižnega gradiva na temo ETM v občinski knjižnici Polzela,

-       razne delavnice: Starejši pešci in kolesarji varni v prometu,  

-       poskrbeli bomo za zasaditev zelenih javnih površin …

Namen izvedbe dni brez avtomobila je otroke in starše spodbuditi k nemotorizirani obliki prihoda v šolo, v službo in iz nje.

Za vas smo pripravili tudi DNEVNIK GIBANJA IN ANKETO, izpolnjene dnevnike in ankete bomo zbrali na zaključnem dnevu 22. 9.2020 in na podlagi žreba podelili nagrade.

Aktivnosti za vse starostne skupine bo dovolj, najbolj aktivnim bomo delili knjižice s popusti in ugodnostmi, manjkalo pa ne bo niti praktičnih daril in bogatih nagrad. Podroben program aktivnosti boste prejeli na dom po pošti, objavljen pa bo tudi na spletni strani Občine Polzela, TIC Polzela in OŠ Polzela, na spletni strani Medobčinske splošne knjižnice Žalec ter vseh FB straneh.

Sodelovanje so že potrdili: Osnovna šola Polzela in vrtec Polzela, Medobčinska splošna knjižnica Žalec – enota Polzela, Društvo upokojencev Polzela, Medgeneracijski center Polzela, OZRK Žalec, ZŠAM Savinske doline, javni prevozi s podjetjem Pemi d.o.o., Zdravstveni dom Žalec.

Veseli bomo, če se nam pridružite tudi vi.

 

Lidija Praprotnik

 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi