Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Brezplačne računalniške urice za digitalno samostojnost starejših

Vsakdanje življenje danes vedno pogosteje terja znanje uporabe pametnih naprav in osnovne digitalne veščine. Žal pa vsi ljudje temu tempu ne moremo enako slediti. Še posebej starejše osebe, ki so se s prvimi pametnimi napravami srečali šele v svojih zrelih letih.

Zavarovalnica Generali
 je novembra 2023 začela izvajati projekt »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, s katerim želi opolnomočiti starejše občane s ključnimi digitalnimi veščinami, potrebnimi za vsakdanje življenje. V okviru poslanstva vseživljenjskega partnerstva ter zaveze trajnosti bo Generali omogočil brezplačne računalniške urice za starejše, ki živijo izven velikih središč. Štiridnevne osnovne in nadaljevalne tečaje za skupine po deset udeležencev bodo izvajali v sodelovanju z družbo ISA ZNANJE, specializirano za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij.

Med občinami, ki so bile izbrane so tudi Poljčane, zato vas vabimo, da se pridružite ali povabite svoje bližnje in znance.

Se vam zdi uporaba računalnika in pametnega telefona trd oreh? Imate dovolj čakanja na pomoč bližnjih? Ali imate vi ob sebi svoje ljube (stare) starše, tete in strice, sosede in znance, ki se na vas obračajo za pomoč? Povabite jih, da se nam pridružijo na računalniških uricah.

Skupaj s predavateljem bodo udeleženci spoznali osnovno uporabo interneta, e-pošte, pametnih telefonov, se naučili vzpostaviti video klic, dostopati do storitev e-zdravja in še več!

Več informacij in prijava na brezplačni  telefonski številki  068 680 646. Število sodelujočih je omejeno na največ 10 udeležencev na posamezni tečaj (osnovni ali nadaljevalni).

Kdaj: 
Od torka 5. do petka 8. marca 2024

Kje: V prostorih Razvojnega centra narave, Bistriška cesta 68

Več o projektu na: www.generali.si/nasa-odgovornost/digitalno-samostojni

Oglejte si tudi