Logo MojaObčina.si

Poljčane

DANES
1°C
0°C
JUTRI
2°C
-7°C
Deli

Zaključek projekta SIMBIOZA ŠOLA 2015/16

V tem letu  smo na šoli že šestič organizirali medgeneracijsko sodelovanje v okviru projekta SIMBIOZA. Koordinator dejavnosti na šoli je Vinko Zobec.

Gibanje SIMBIOZA je vseslovenska akcija s ciljem povezati mlade in starejše v skupni dejavnosti.  Najprej je bila ta skupna dejavnost izvedba računalniških delavnic za starejše. Zadnji dve leti pa se generaciji družita tudi v okviru delavnic Simbioza GIBA, torej različnih športnih aktivnosti. V tem šolskem letu smo starejšim v tednu od 21. 9. 2015 do 25. 9. 2015

ponudili skupni sprehod do opazovalnice ptic, športno družabne igre, ples in igre z loparji. V izvedbi dejavnosti so sodelovali učenci prostovoljci, Vinko Zobec in Ranko Leskovar.

       

Novembra in decembra 2015 pa smo izvedli dva tedna računalniških delavnic. Obiskovalo jih je 20 udeležencev v starosti 55 do 80 let. Udeleženci so se seznanili z naslednjimi temami: Računalnik, moj prijatelj, Klik v svet, Urejanje pisnih sporočil, Brez elektronske pošte ne gre, Mobilna telefonija.

Izvajalci delavnic so bili Vinko Zobec, Tanja Juhart, Sašo Juhart, Gašper Bedenik in Marko Opič. Pri tem so jim pomagali mladi prostovoljci.

  

Nagrada vsem, ki so v projektu sodelovali  je bilo veselje udeležencev in njihov dober občutek, da  lahko samostojno uporabljajo osnovno računalniško tehnologijo. Posebej dragoceno pa je spoznanje, da učenje nima meja.

Za razvijanje dejavnosti na področju izobraževanja starejših  je naša šola že tretjič zapored prejela naziv Simbioza šola.

 

Medgeneracijsko sodelovanja je vrednota. Za to, da jo živimo, se zahvaljujem vsem sodelujočim učiteljem, mladim prostovoljcem in vsem udeležencem dosedanjih delavnic.

 

mag. Francka Mravlje,

ravnateljica

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!