Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Gregor Drosk, prejemnik priznanja Štefana Romiha

Naš občan Gregor Drosk je prejemnik priznanja Štefana Romiha, ki ga podeljuje Zveza kulturnih društev občin Makole, Poljčane, Slovenska Bistrica.

prejemniku priznanja iskreno čestitamo in podajamo kratko obrazložitev:

GREGOR DROSK, roj. 23. avgusta 1981 doma iz Jelovca pri Makolah 32, v občini Makole,  je aktivni član KUD Andreja Stefanciosa Studenice od leta 2003. Od takrat dalje je tudi član odrasle dramske skupine.

V tem času je igral v 14 gledaliških predstavah, nekajkrat v glavni vlogi, večinoma pa v eni izmed vidnejših vlog. V odmevnih Studeniških živih jaslicah je 5 let nastopal v vlogi Jožefa.

Pomembnejše predstave v katerih je nastopal so: Glavnik, Politika bolezen moja, Miklova Zala, Štajerc v Ljubljani, Partnerska poroka, Zadrega nad zadrego, Gosposka kmetija, Lažni zdravnik, Pokvarjena varovalka, Korenčkovi, Trije vaški svetniki in Podnajemnik. Seveda pa nastopa tudi v predstavi Moj Vinko, ki jo dramska skupina trenutno igra.

Gregor je nadarjen amaterski igralec. V vsako vlogo se poglobi in jo uspešno odigra. Pozitivno energijo prenaša na soigralce in s svojimi idejami  pripomore k uspešnim predstavam. Vedno najde čas za vaje in nastope, kljub svojim službenim in družinskim obveznostim.

Oglejte si tudi