Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnimi deževjem med 1. in 6. avgustom 2023

Spoštovane občanke in občani!

Uprava RS za zaščito in reševanje je izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na stvareh zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnimi deževjem na širšem območju Republike Slovenije, ki je povzročilo katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda med 1. in 6. avgustom 2023, zaradi katerih je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, dne 4. avgusta 2023, aktiviral Državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah.

Pozivamo vse občane, ki so utrpeli neposredno škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, da prijavijo škodo na predpisanih obrazcih. 

Pri prijavi je potrebno priložit tudi fotografijo poškodovanega objekta, kmetijskega zemljišča oz. gradbeno inženirskega objekta.

Občina Poljčane bo prijave škode zbirala na za to predpisanih obrazcih do srede, 13. 9. 2023, saj mora občinska komisija opraviti oceno in vnos škode do petka, 22. 9. 2023.

Obrazci za prijavo škode so oškodovancem na voljo v tajništvu Občine Poljčane ter na spletni strani www.poljcane.si in sicer:

Obrazec 1: Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih povzročene po naravni nesreči

Obrazec 3: Ocena škode na stavbah povzročene po naravni nesreči

Obrazec 4: Ocena delne škode na stavbah povzročene po naravni nesreči

Obrazec 5: Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, industrijski cevovodi, vodni objekti in drugo) povzročene po naravni nesreči

Izpolnjene obrazce lahko pošljete po pošti ali jih prinesete osebno na Občino Poljčane.

Vse dodatne informacije v zvezi z izpolnjevanjem obrazcev za prijavo škode lahko dobite na sedežu Občine Poljčane, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane, na tel. št.: 02 80 29 220 ali po e-pošti: obcina@poljcane.si. 

Oglejte si tudi