Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Praznovanje 70. obletnice Lovske družine Poljčane!

10. septembra ob 13. uri smo lovci LD Poljčane obeležili 70. obletnico društva. Lovska družina Poljčane je bila ustanovljena leta 1946. Prvo ledino je oralo devet ustanovnih članov. Takrat je Lovska družina razpolagala z loviščem celotnega Boča, v okraju Poljčane pa je do leta 1955 imel sedež okrajni Lovski svet. Lovska družina se je ves čas razvijala (kljub občasnim padcem) tako v etično lovskem smislu, kot z vidika uspehov pri gojitvi divjadi in rasti članstva. Sedaj šteje družina 34 rednih in častnih članov.
Praznovanje se je pričelo ob 13,00 uri s sedmimi poki iz možnarjev možnaristov iz Rogatca in nadaljevalo s kulturnim programom rogistov LZ Maribor, folklorne skupine Košuta Poljčane in ubranim petjem Vurberških fantov. Med nastopi je prireditev povezovala naša članica Mateja Kišek, katera je v uvodu pozdravila vse prisotne na prireditvi in v nadaljevanju dala besedo:

-          Starešini LD Poljčane Kovačič Tomislav, ki je orisal prehojenih sedemdeset let družine in poudaril pomembne mejnike na tej poti. Dotaknil se je tudi vseh opravljenih del v preteklih letih in nakazal smernice v katero smer je namenjeno delovanje družine.

-          Predsedniku LZ Maribor Gselman Marjan, kateri je pohvalil usmeritve družine in opisal lestvico lovskih družin v Zvezi, kjer kotira naša družina zelo visoko.

-          Besedo so dobili tudi gosti, ki so pozdravili in želeli vse najboljše ob praznovanju Lovski družini Poljčane.

V nadaljevanju je starešina podelil  pohvale, priznanja in plakete članom LD in posameznikom, ter organizacijam s katerimi LD dolgo in dobro sodeluje. Prav tako so prejela priznanja sosednje in prijateljske lovske družine.

Povezovalka je pozvala še predsednika LZ Maribor, da je podelil odlikovanja Lovske zveze Slovenije zaslužnim članom.

Kot zadnja točka je bilo pripenjanje zlatih žebljičkov na improviziran lipov list. Žebljički so simbol sponzorjev prireditve in bodo krasili vitrino v lovski koči.

Kulturni program so zaključili rogisti LZ Maribor in tako kot na začetku z sedmimi poki končali možnaristi.

 

Sledila je zabava z Vurberškimi fanti in pogostitev obiskovalcev. Posebej je izstopal program razreza velike torte s sedmimi ognjemeti, s katero so se obiskovalci posladkali ob odličnem vinu naših članov.

Povezave

Moja občina

Oglejte si tudi