Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Zaključek literarnega natečaja Ljubim, torej sem

V petek, 2. decembra, smo v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica razglasili nagrajence literarnega natečaja Ljubim, torej sem in predstavili zbornik besedil, ki so prispela na naš naslov. Vodja projekta in prireditve je bila Mojca Plaznik Plavec.

Letošnji literarni natečaj je bil drugi po vrsti in tudi tokrat tematsko povezan z Vošnjakovo bralno značko za odrasle. Tudi tokrat so nas sodelujoči razveselili z velikim številom besedil, saj sta bili na naš naslov posredovani kar sto dve besedili triinsedemdesetih avtorjev. V tej številčnosti prispevkov komisija nikakor ni imela lahkega dela pri izboru najboljših po posameznih kategorijah. Podeljenih je bilo pet nagrad za pet različnih kategorij: poezija odraslih avtorjev, poezija mladih avtorjev, kratka zgodba za otroke in mladino mladih avtorjev, kratka zgodba za otroke in mladino odraslih avtorjev in kratka zgodba za odrasle odraslih avtorjev. Izmed izbranih besedil pa je komisija izbrala tudi najboljše besedilo natečaja.

O nagrajencih se je odločala šestčlanska komisija, in sicer: Alenka Ajd Bratkovič, Renato Bratkovič, Helena Kolar, Nina Miklavc, Orlando Uršič in Saša Šega Crnič.

V kategoriji POEZIJA MLADIH AVTORJEV je strokovna komisija kot najboljšo prepoznala pesem Brazgotina avtorice Ane Kumperger.

V kategoriji KRATKA ZGODBA ZA OTROKE IN MLADINO MLADIH AVTORJEV je komisija kot najboljše prepoznala Dnevnik negotovega dekleta avtorice Sergeje Vogrinec.

V kategoriji POEZIJA ODRASLIH AVTORJEV je komisija kot najboljšo prepoznala pesem Ljubim, torej sem avtorice Jožice Kapele.

V kategoriji KRATKA ZGODBA ZA OTROKE IN MLADINO ODRASLIH AVTORJEV je komisija kot najboljše prepoznala besedilo Komarček Pik avtorice Marinke Golob Pirc.  

V kategoriji KRATKA ZGODBA ZA ODRASLE ODRASLIH AVTORJEV je komisija kot najboljše prepoznala besedilo Ljubezen je avtorja Franja Frančiča. Hkrati je bilo to besedilo prepoznano tudi kot NAJBOLJŠE BESEDILO NATEČAJA.

Glavno nagrado v letošnji sezoni – bralnik – je prijazno prispevala založba Beletrina. Ostale knjižne nagrade so prispevale založbe  Litera, Sanje, Miš, Orfem in Lynx. Prav tako so vsi sodelujoči literarnega natečaja v dar prejeli zajeten zbornik prejetih besedil.

Nagrajena besedila so na zaključni prireditvi prebrali člani Recitatorske skupine Jelke Prosvetnega društva Anice Černejeve Makole, Ines Mohorko Germ pa nas je s čudovito pesmijo popeljala v prelep svet ljubezni.

(Tanja Jakolič)


(vir: kjv.si)

Oglejte si tudi