Oceni objavo

OBVESTILO o zbiranju prijav oškodovancev zaradi suše v letu 2022

Na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, številka 844-18/2022-13 - DGZR z dne 12. 8. 2022, izdajamo naslednje

 

OBVESTILO

o zbiranju prijav oškodovancev zaradi suše v letu 2022

 

Obveščamo vas, da bomo zbirali prijave oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022, do vključno srede 21. 9. 2022.

 


Škodo prijavite na obrazcu 2 – Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči. Obrazec dobite v tajništvu Občine Oplotnica ali na spletni strani www.oplotnica.si – obrazci.

Prosimo, da škodo, skladno z vlogo, prijavljajo tisti oškodovanci, ki so dejansko utrpeli škodo. Oškodovanci morajo biti vpisani v register kmetijskih gospodarstev oz. imajo številko KMG-MID na dan 31. 5. 2022. 

Navedene površine in kulture morajo biti skladne s podatki v subvencijski vlogi oz. z zadnjim izpisom iz registra kmetijskih gospodarstev, če vloga ni bila oddana.

K izpolnjenemu obrazcu 2 priložite kopijo obrazca D iz subvencijske vloge oz. izpis iz registra kmetijskih gospodarstev. Prosimo, da prijavi priložite tudi fotografije, s katerimi izkazujete nastanek škode.

Obrazec 2 mora biti podpisan.

 

Vlogo za prijavo škode lahko prinesete osebno v tajništvo Občine Oplotnica, pošljete priporočeno po pošti ali na e-naslov: klarafs@oplotnica.si.

 

Poleg vseh zahtevanih podatkov na Obrazcu 2, pripišite tudi vašo telefonsko številko.  

Za pomoč pri izpolnjevanju obrazca se lahko obrnete na pristojno kmetijsko svetovalno službo ali na Občino Oplotnica, v času uradnih ur, na tel. 02 845 09 07 ali na elektronski naslov: klarafs@oplotnica.si.

  

Pripravila:

Klara Fornezzi Strašek                                                                       Aleš Hren

svetovalka za DD                                                                               direktor OU



Oglejte si tudi