Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Razstava trofej Pohorskega LGB v lovskem domu Oplotnica

V teh časih, ko je ritem življenja vse hitrejši in se ljudje v naravo zatekajo z najrazličnejšimi dejavnostmi se tam srečajo tudi z lovci. Ti so v njej prisotni že od pradavnine, kjer je bil takratni pomen lova drugačen kot sedaj. V teh časih lovci opravljamo predvsem vlogo uravnavanja številčnosti divjadi ter upravljamo z lovišči. Uspešnost upravljanja se kaže tudi pri vitalnosti divjadi in moči njenih trofej, katere se vsakoletno odvzame načrtovano število.
Tako je pretekli vikend v organizaciji Lovske družine Oplotnica v lovskem domu potekala razstava trofej uplenjene in drugače odvzete divjadi iz loviščih Pohorskega LGB v letu 2015. Vanj so združene lovske družine Puščava, Ruše, Radvanje, Hoče, Fram, Šmartno na Pohorju, Slovenska Bistrica, Oplotnica in Zreče.

V soboto dopoldan je potekala postavitev trofej na razstavne panoje lovskih družin in razstava prepariranih živali, ki so jo za širšo javnost pripravili oplotniški lovci.

V nedeljo je bilo strokovni lovski javnosti podano poročilo predsednika Komisije za oceno odstrela in izgub divjadi v Pohorskem LUO Zdravka Brezovška in predsednika Pohorskega LGB Andreja Ivančiča o realizaciji odvzema divjadi v Pohorskih loviščih. Predsednik Lovske zvez Maribor Marjan Gselman je izvedel strokovno predavanje o varnem rokovanju z lovskim orožjem in izvajanju skupnih lovov.

Razstava je bila dobro obiskana, saj so si številni lovci, ljubitelji narave in lova ogledali trofeje jelenov, srnjakov in gamsov, ki so jih lovci pohorskih lovskih družin uplenili v preteklem letu.

V ponedeljek, so razstavo obiskali otroci vrtca Mlinček iz Oplotnice, kateri so bili vodeni po razstavi, kjer so lahko opazovali dermoplastične preparate živali, ki so prisotne v naši okolici.

 

Cilj prirejanja takšnih razstav je vsekakor tudi seznanjanje javnosti o živalskem svetu, ki obkroža naša naselja in katerega velikokrat premalo ali samo površno poznamo. 

Oglejte si tudi