Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Oplotniški lovci na sejmu v Celovcu

Po lanskoletnem ogledu Salzburškega, Radgonskega in Varaždinskega lovskega sejma, smo se oplotniški lovci tokrat odpravili na bližnjo avstrijsko koroško v Celovec.
Ob zori smo krenili na sto kilometrsko pot izpred lovskega doma v Oplotnici. Ubrali smo pot čez Mislinjsko dolino, vsem starejšim generacijam lovcev dobro poznan mejni prehod Vič in kraj Lavamünd. Mimo Velikovca so nas med potjo spremljale jutranje meglice, ki so se dvigale iznad Velikovškega jezera, ki je ustvarjeno z zajezitvijo reke Drave. Sonce se je vztrajno dvigalo iznad vzhoda ter osvetlijo pobeljene vrhove Pece in Karavank. Pot čez to pokrajin je res lepa, samo sto kilometrov od nas imajo urbanisti, arhitekti in graditelji povsem drugačen stil, ne vidiš hiš katerih fasade bi izgledale kot "panjske končnice". Kaj kmalu smo prispeli v Celovec. Po nakupu vstopnice, ki je ob predložitvi kupona iz zadnje strani revije Lovec stala samo 3€ smo vstopili na sejemsko prizorišče.

 

Tod je za pestro ponudbo s področja lova in ribolova je poskrbelo 150 razstavljavcev iz desetih držav. Ob otvoritvi so zaigrali rogisti in lovski pevski zbor. Seveda smo se največ zadržali pri opremi za lov, lovskem orožju, ter tradicionalnih oblačilih in samo občudovali razstavljene "hirsch" in "gams" porte, katerih cena se je gibala do tisoč evrov. Po izmenjanih besedah z lovskimi prijatelji smo opravili nakupe predhodno nagledanih in primerjanih izdelkov ter zapustili sejemsko prizorišče.

Seveda ob povratku nismo mogli mimo Lavamünda, kjer smo obiskali vsem dobro znanega Salbergerja trgovino z lovsko opremo.

 

V večernih urah smo se vrnili v naš lovski dom kjer smo strnili dogajanje tega dne, ter že pričeli kovati načrte kateri sejem bo naslednji.

Oglejte si tudi