Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Preprečevanje trkov z divjadjo v prometu

Trki vozil z divjadjo predstavljajo tveganje za varnost udeležencev v cestnem prometu, kakor tudi veliko ekonomsko izgubo in smrtnost živalskih populacij. Lovci LD Oplotnica, zaradi tega namenjajo veliko aktivnosti preprečitve izgub divjadi v cestnem prometu.
Pretekli vikend so na najbolj izpostavljenih odsekih cest (Oplotnica-Partovec-Tepanje; Oplotnica-Slovenska Bistrica) kjer divjad prehaja cestišče, to zaščitili s postavitvijo nevidne kemične ograje. Uporabili so posebno namensko sredstvo v obliki pene, ki s specifičnim vonjem preprečuje prehod divjadi. Omenjena ograja učinkovito deluje, ko je temperatura okolja nad 15°C in jo je potrebno mesečno obnavljati s posebnim repelentnim koncentratom. Še vedno pa lahko za večjo varnost v prometu največ storimo sami, če na takšnih odsekih cest zmanjšamo hitrost in smo posebej previdni na prehod divjadi v jutranjih in večernih urah.

 

S prispevkom želijo lovci vse uporabnike prostora obvestiti, da ne poškodujejo in odtujujejo postavljenih stebričkov, ki so namenjeni izključno preprečevanju trkov z divjado in s tem povečanju varnosti v cestnem prometu in ohranjanju življenj divjadi.

Oglejte si tudi