Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Oplotniški upokojenci na izletu

V zgodnjem pomladnem jutru smo se 2. junija odpeljali na izet.

Najprej smo se ustavili na Vrhniki v rojstni hiši Ivana Cankarja. Tam nas je sprejela prijazna gospa in nam z izbranimi besedami predstavila njegovo življenje in ustvarjanje. Z odlomki iz pisateljevih del je popolnoma pritegnila našo pozornost. Ura je minila, da sami nismo vedeli kdaj.

Naslednja postaja je bil Tehniški muzej Slovenije v Bistri. Pred dvournim ogledom smo se najprej okrepčali, nato pa odhiteli za vodičem. Več kot 16.000 muzejskih predmetov z različnih področij znanosti in tehnike skriva Bistra, a le nekaj jih je na ogled. Mnogo smo si jih ogledali,  največjo pozornost so pritegnila starodobna vozila, zlasti avto tovariša Tita.

Nato smo pohiteli proti Predjami, kjer je pod mogočno skalo prislonjen Predjamski grad. Prijazen vodič nam je vseskozi pripovedoval zanimive zgodbe iz grajskega življenja. Tam smo srečali turiste iz Malezije in Singapurja. Skupaj smo občudovali to našo znamenitost.

Nazadnje smo pristali v gostilni Ob kaminu. Ob dobri hrani smo skozi okno opazovali močan naliv, ki smo mu zadnji hip ušli.

Spet smo skupaj doživeli nekaj lepega. Vsi pa smo si bili enotni, da je za naše dobro počutje zaslužen tudi šofer avtobusa Esmir.

Zapisala Majda Makovšek, DU Oplotnica

Oglejte si tudi