Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
30°C
8°C
Oceni objavo

KNJIŽNICA KMALU V NOVIH PROSTORIH

Občinski svet občine Oplotnica je na svoji 12. redni seji, 27. januarja 2022 sprejel sklep o umestitvi knjižnice v poslovno stanovanjski objekt Pohorski vrtovi.

Delovanje obstoječe knjižnice je že pred leti preseglo prostorske zmogljivosti, v sedanjih pogojih pa kakovost delovanja zelo težko sledi usmeritvam delovanja splošnih knjižnic. Pri iskanju rešitev za nove prostore je bilo v preteklosti preverjenih več možnosti na različnih lokacijah, vendar nobena lokacija ni ustrezala zahtevanim pogojem.

S strani zasebnega investitorja smo prejeli pobudo o možnosti umestitve knjižnice v poslovno stanovanjski objekt Pohorski vrtovi. Predlagana lokacija je ustrezna in sprejemljiva, prav tako se je s tem strinjala Knjižnica Josipa Vošnjaka. Površina knjižnice bo približno 150m2. Knjižnica bo v pritličju, obrnjena proti jugu.

Občina Oplotnica je z investitorjem v mesecu aprilu 2022 podpisala najemno predpogodbo za najem poslovnega prostora v pritličju v izmeri 152,35 m2 z lastnim vhodom in 3 parkirnimi mesti za obdobje 10 let z možnostjo odkupa.

 

Oglejte si tudi