Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

IZJAVA ZA OBČANE OBČINE OPLOTNICA PO 6. IZREDNI SEJI

Spoštovani,

 

štab Civilne zaščite Občine Oplotnica je dne 03.04.2020 s pomočjo videokonference pregledal in izmenjal informacije glede trenutnega stanja epidemije COVID-19. Izvedene so naslednje aktivnosti in sprejeti preventivni ukrepi:

 

  1. Na dan 3.4.2020 imamo potrjenih 5 oseb okuženih s koronavirus COVID-19.
  2. Gasilci izvajajo oglede po celotni občini Oplotnico.
  3. Iz Kranja smo pripeljali 3700 kos materiala za izdelavo mask katera se bodo porazdelila med občane. Imamo 20 prostovoljcev kateri bodo izdelovali te maske. Maske bodo občani prejemali v naslednjem tednu.
  4. V petek 3.4.2020 se je izvedlo razkuževanje v občini Oplotnica klopi, koši, ograje po stopnicah
  5. Štab civilne zaščite Občine Oplotnica in župan Matjaž Orter je z današnjim dnem sprejel sklep o poostrenem nadzoru nad omejitvijo gibanja občanov po občini Oplotnica. Opaziti je bilo večje skupine sprehajalcev, kar je v nasprotju z odlokom o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin. Medobčinsko redarstvo bo izvajalo poostren nadzor nad le tem, medtem ko bodo gasilci PGD Oplotnica pomagali z ogledi po celotni občini.
  6. Dežurna telefonska številka štaba CZ Občine Oplotnica na katero se lahko obrnejo občani za vse informacije in potrebe: 041-206-999 ali e-pošta: borut.valencak@siol.net
  7. Psihološka pomoč: 041-426-413 ali e-pošta: vesna.pesek@zd-sb.si

 

 

Poveljstvo CZ Občine Oplotnica
          in župan Matjaž Orter

 

Oglejte si tudi