Oceni objavo

3-dnevno praznovanje jubileja

Vrhunec slavja ob 110-letnici delovanja našega društva smo dočakali drugi vikend v avgustu. Večtedenske priprave so bile poplačane z dobro izpeljanimi in obiskanimi prireditvami. Praznovanje smo pričeli v petek, 12. avgusta, s slavnostno akademijo. Prisotne so nagovorili predsednik društva Slavko Pitrof, župan Občine Oplotnica Matjaž Orter in član Upravnega odbora GZS Janez Liponik. Večer so s pesmijo popestrili pionirji in mladinci, premierno pa je nastopil tudi gasilski ansambel. Svečanost je bila priložnost za podelitev gasilskih odlikovanj najzaslužnejšim članom, hkrati je društvo prejelo plaketo Podravske regije in plaketo Gasilske zveze Slovenije. Spominsko darilo in zahvalo pa je gasilskim organizacijam, lokalnim društvom in sponzorjem podelilo tudi PGD Oplotnica.

Sobotno dopoldne smo namenili prikazu gasilskih veščin, občani so si lahko ogledali posredovanje gasilcev v petih različnih situacijah. Operativa PGD Oplotnica je prikazala reševanje v prometni nesreči in delo prvih posredovalcev, PGD Zgornja Bistrica je pokazala spretnost vrvne tehnike pri reševanju iz globine, gasilci PGD Slovenska Bistrica so posredovali ob nesreči z razlitjem nevarne snovi, PGD Kebelj pa so reševali ponesrečenca izpod hlodovine. Sobotni večer smo sklenili z gasilsko nočjo, kjer smo rajali ob glasbi Veselih Svatov in Veselih Dolenjcev.

Nedeljo dogajanje je zaznamovala gasilska parada skozi center Oplotnice. Na njej je sodelovalo več kot 200 gasilcev in skoraj 30 gasilskih vozil. V spomin na naše prednike smo prikazali razvoj gasilstva na Oplotniškem od leta 1912 do danes. Praznovanje smo sklenili z veselico z Novimi spomini.

Ob tej priložnosti se v prvi vrsti zahvaljujemo vsem članicam in članom, ki so ogromno ur namenili pripravam in izvedbi dogodkov. Velik hvala gre donatorjem in sponzorjem, ki so nas podprli in nam olajšali organizacijo. Hvala pa tudi vsem obiskovalcem in tistim, ki so kakorkoli bili vključeni v dogajanje.

Oglejte si tudi