Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
0°C
JUTRI
3°C
-4°C
KUD OPLOTNICA
Deli
Kultura, Kulturna zanimivost, Kulturni dom, Slikarstvo

KUD OPLOTNICA

Predstavitev

Zametek  KUD Oplotnica izhaja iz daljnega leta 1954, ko sta bila   v okviru obknjižnične dejavnosti ustanovljena dramska sekcija in pevski zbor. Se pravi, da sta bili dramska sekcija in pevskih zbor prvi sekciji malo za tem  ustanovljenega kulturnega društva, kar hitro zatem pa so se začele ustanavljati tudi ostale sekcije. V tem času društvo sestavljajo naštete sekcije: MPZ, ŽPZ, literarna, sekcija za likovno umetnost in oblikovanje, godba na pihala, sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in Ljudski pevci s Koritnega.  Kot je razvidno iz razpoložljivih dokumentov in pričevanja starost oplotniške kulture, je bilo bila njegova  pot že od vsega začetka posuta s številnimi uspehi, a tudi občasnimi težavami, ko je  v skladu s drugačnim načinom dojemanja tako modernega načina življenja kot tudi smisla za lepote čisto duhovnega pomena, oplotniška kultura iskala svojo pravo veljavo.

Danes lahko z veseljem zatrdimo, da je iz omenjenih zametkov nastalo zares številno društvo, katerega številne sekcije delujejo po načelu medsebojnega sodelovanja, katerega uspehi se kažejo predvsem ob prilikah zares številnih kulturnih in družabnih prireditev in  po sodelovanju s kulturnimi društvi sosednjih občin.

Konec februarja 2019 je presedovanje društva prevzela predsednica Emilija Hren Dečar, društvo bo nadaljevalo delovanje na povsem demokratičnih načelih. To je samo nekaj o začetkih in sedanjem delovanju društva, sicer pa so vsi podatki in načini dela društva dostopni prav vsakemu članu društva in ostalim občanom.

Na seji redni seji zbora članov, ki je bila 18. 6. 2021, je bil z namenom nemotenega delovanja društva za krajši čas oziroma do naslednjega zbora članov imenovan za novega zastopnika društva mag. Borut Valenčak, in potrjena odstopna izjava dotedanje predsednice.

Zadnje vsebine