Logo MojaObčina.si

Oplotnica

JUTRI
2°C
-1°C
NED.
2°C
-7°C
KUD OPLOTNICA
Deli
Kultura

KUD OPLOTNICA

Število glasov: 0

Predstavitev

Zametek  KUD Oplotnica izhaja iz daljnega leta 1954, ko sta bila   v okviru obknjižnične dejavnosti ustanovljena dramska sekcija in pevski zbor. Se pravi, da sta bili dramska sekcija in pevskih zbor prvi sekciji malo za tem  ustanovljenega kulturnega društva, kar hitro zatem pa so se začele ustanavljati tudi ostale sekcije. V tem času društvo sestavljajo naštete sekcije: MPZ, ŽPZ, literarna, likovna,  sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in Ljudski pevci s Koritnega.  Kot je razvidno iz razpoložljivih dokumentov in pričevanja starost oplotniške kulture, je bilo bila njegova  pot že od vsega začetka posuta s številnimi uspehi, a tudi občasnimi težavami, ko je  v skladu s drugačnim načinom dojemanja tako modernega načina življenja kot tudi smisla za lepote čisto duhovnega pomena, oplotniška kultura iskala svojo pravo veljavo.

Danes lahko z veseljem zatrdimo, da je iz omenjenih zametkov nastalo zares številno društvo, katerega številne sekcije delujejo po načelu medsebojnega sodelovanja, katerega uspehi se kažejo predvsem ob prilikah zares številnih kulturnih in družabnih prireditev in  po sodelovanju s kulturnimi društvi sosednjih občin.

Društvo, kateremu zadnji dve leti predseduje predstavnik mlajše generacije g. Jakob Sadek, deluje na povsem demokratičnih načelih, kar dokazujejo številni sestanki upravnega odbora v sestavi predsednikov posameznih sekcij, predstavnika nadzornega odbora, tajnika in blagajnika društva. Odločitve se sprejemajo skupno, denarna sredstva za potrebe posamezne sekcije pa se porabljajo na podlagi soglasnih odločitev večine članov vodstva. To je samo nekaj o začetkih in sedanjem delovanju društva, sicer pa so vsi podatki in načini dela društva dostopni prav vsakemu članu društva in ostalim občanom.

Zadnje vsebine