Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Ugotovitve pregleda nad odlaganjem in ločevanjem komunalnih odpadkov

Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske je v času od 20. februarja do 24. marca v sodelovanju s Komunalo Novo mesto izvedla poostren nadzor glede pravilnega odlaganja komunalnih odpadkov in ločevanja komunalnih odpadkov na izvoru nastanka.

Stanje glede ločevanja komunalnih odpadkov glede na pretekla leta nakazuje, da bo v prihodnje potrebno dodatno osveščanje občanov, saj nekateri povzročitelji komunalnih odpadkov ne ločujejo dosledno in jih ne odlagajo v za to namenjene zabojnike za ločeno zbiranje komunalnih odpadkov.

Pri pregledanih prevzemnih mestih (24 pregledanih) na območju občine so bili prepoznane kršitve, zaradi neločevanja komunalnih odpadkov, prav tako so vrečke s komunalnimi odpadki prevečkrat odložene ob zabojnike za zbiranje komunalnih odpadkov, kar je prepovedano. Nadzori so bili opravljeni tudi pri pravnih subjektih, saj morajo pravni subjekti na območju občine zagotoviti svoje zbirno mesto za zbiranje odpadkov, tako preostanka mešanih komunalnih odpadkov in mešane komunalne embalaže. Ugotovljeno je bilo, da imajo načeloma zagotovljene lastne zabojnike in urejen odvoz odpadkov s strani izvajalca javne službe.

V skrbi za skupno zdravo okolje ponovno pozivamo vse uporabnike storitev javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in spoštujejo osnovna pravila ločevanja.

Oglejte si tudi