Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

S Križemkapico in delavnico prve pomoči razveselili učence podružnične OŠ Birčna vas

Konec februarja je Križemkapica skupaj s prostovoljkama Vlasto Lampret in Zvezdano Bajc, spet razveselila 19 prvošolčkov na Podružnični OŠ Birčna vas. Istočasno je potekala Delavnica Nesreča nikoli ne počiva, ki sta jo izvedla prostovoljca Darja Brezovar in Klemen Verček, kateri je prisluhnilo 28 učencev drugih in tretjih razredov.

Otroci so v zgodbici o Križemkapici, zajčku in volku spoznali dejavnosti RK in pomen medsebojne pomoči. Križemkapica je otroke razveselila z obliži, z baloni s sloganom »Mladi za boljši svet«, na rokice pa so dobili štampiljko z njenim likom.

Na delavnici za pridobivanje znanja prve pomoči Nesreča nikoli ne počiva, so se učenci preizkusili v igranju vlog pri klicanju 112, imobilizaciji roke pri padcu s kolesom, oskrbi rane po opeklini in še bi lahko naštevali. Pri tem jim je praktično pomagal prostovoljec Klemen, ki je prostovoljni bolničar. Otroci so bili navdušeni nad pridobljenim znanjem, veščinami in »rdečo« uniformo reševalca.

Območno združenje RK Novo mesto vabi tudi druge osnovne šole, da jih povabijo, da s pomočjo predanih prostovoljcev Območnega združenja RK Novo mesto, mladim predstavijo humanitarne vrednote.


(vir: novomesto.ozrk.si)

Oglejte si tudi