Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
30°C
17°C
JUTRI
25°C
17°C
Deli
448

Olimpijski center Novo mesto prvič v Sloveniji gostil državno dvoransko prvenstvo za člane in članice v atletiki

V soboto, 9. februarja, je Olimpijski center v Novem mestu gostil najboljše atlete in atletinje na prvem dvoranskem državnem atletskem prvenstvu za člane in članice v zgodovini Slovenije. Padlo je veliko število osebnih rekordov, prijavljenih pa je bilo kar 270 atletov in atletinj iz 28 slovenskih klubov. Nagrade so jim podeljevali nekdanji izjemni atleti in atletinje iz slovenske zgodovine, med drugimi Jolanda Čeplak.

 

Uvodne nagovore ob otvoritvi državnega prvenstva v atletiki so imeli Mario Mohorović (predsednik Atletskega kluba Krka Novo mesto), Marija Šestak (ena izmed najboljših slovenskih atletinj in predstavnica Atletske zveze Slovenije) in župan Gregor Macedoni. Slednji je zlasti izpostavil veselje nad veliko športno pridobitvijo, ki prvič gosti državno dvoransko atletsko prvenstvo in navdušenjem številnih atletov, ki so športno infrastrukturo in hitro atletsko stezo že preizkusili na treningih in tekmovanjih ter postavljali svoje rekorde.

 

V novi pokriti dvorani Olimpijskega centra Novo mesto je v soboto padel prvi članski slovenski atletski rekord, saj so Lovrenc Valič, Jakob Janez Vodeb, Luka Končina in Lovro Mesec Košir (Mass) postavili nov slovenski rekord v štafeti 4 x 400 m, 3:21,21. Med posameznicami sta se najbolj izkazali Tina Šutej (Kladivar) in Maja Mihalinec (Mass). Šutejeva je prav ob koncu programa preskočila 4,65 m in izpolnila normo za nastop v skoku s palico na evropskem dvoranskem prvenstvu, ki bo v začetku marca v Glasgowu. Mihalinčeva pa je v teku na 60 metrov s časom 7,29 sekunde znova prepričljivo potrdila normo za evropsko prvenstvo. Normo za evropsko prvenstvo je sicer izpolnila že 2. februarja na mitingu prav v Novem mestu. V teku na 400 metrov je zmagal Lovro Mesec Košir, ki je v odsotnosti najboljšega slovenskega atleta zadnjega obdobja Luke Janežiča, in z 48,28 za več kot sekundo ugnal vse tekmece.

 

Na dvoranskem državnem atletskem prvenstvu Slovenije v Novem mestu je bil prvič izveden celoten program državnega prvenstva, tudi teki nad 200 metrov na pokriti krožni stezi, ki so doslej za naše atlete potekali v tujini.

 

V preteklih tednih so se tako v novomeški dvorani zvrstila številna tekmovanja, na katerih so atleti dosegli veliko število osebnih rekordov. Tudi v prihodnjih tednih se bodo v Olimpijskem centru Novo mesto zvrstila nadaljnja atletska tekmovanja. V soboto, 16. februarja, bo potekalo prvenstvo Slovenije v dvorani za starejše mladince in mladinke, 23. februarja pa še prvenstvo Slovenije v dvorani za veterane.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi