Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Odprta kuhna se vrača na Glavni trg

Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna se v soboto, 22. aprila, prvič letos odpravlja na pot po Sloveniji – svoje stojnice bo zadnjo soboto pred prvomajskimi počitnicami postavila na Glavnem trgu.

Na gurmanski tržnici, ki pri nas v Novem mestu redno gostuje že od leta 2019, bo med 11. in 21. uro cvrčalo, klokotalo, brbotalo in seveda dišalo iz vseh loncev, ponvic, žarov in drugih priprav. Vse lačne in žejne Novomeščanke in Novomeščane bodo pričakale številne dobrote, ki jih bodo kuharski znanci ter novo pridruženi ponudniki opremili s širokimi nasmehi. 

Za gurmansko dobrodošlico vse toplejšim dnem bo na stojnicah, postavljenih vzdolž Glavnega trga, znova poskrbelo okoli 30 obedovalnic z vseh koncev Slovenije. Obiskovalci bodo lahko preizkušali tradicionalne dobrote ter moderne poulične prigrizke, kot so zvitki, rezanci, burgerji, hotdogi in stejki, pa sklede, morske jedi, sendviči, rebrca, štruklji, pite, krofki in druge uspešnice, na voljo pa bo tudi nekaj novitet gostincev, ki so se Odprti kuhni pridružili letos. Za osvežitev in zdravico bodo izbirali med odličnimi vini pretežno domačih vinarjev, koktejli, priljubljenimi kraft pivi in drugimi pijačami. 

Tudi letos se bodo organizatorji držali načel organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

Odprta kuhna je organizirana v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto.


 

Oglejte si tudi