Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

ZADNJE letošnje ČETRTKOVO SREČANJE članov Univerze za starejše RIC Novo mesto

Tudi letos smo svoje novoletno srečanje preživeli v Gostišču Loka. Naša Anita Jakše je že pripravljala poročila in nas večkrat opomnila na srečanje in darila za naš srečelov. To je še vedno vznemirljivo, ko darila pripravljamo in ko jih odpiramo. Zanje je spet poskrbela Anica Zupančič, ki je darila oštevilčila in čakali smo na srečelov. Anita nas je seznanila z našimi letnimi dejavnostmi. Več kot 1200 udeleženih je obiskalo več kot 350 ur izbranih delavnic in tečajev. Ko organizira novo dejavnost, mora skrbno načrtovati, kateri dan je še možno. Večino dejavnosti je planirano dopoldne, ko smo še dovolj pozorni in pripravljeni za nova znanja. Pogrešali smo direktorja Gregorja Sepaherja, ki je bil službeno odsoten. Upamo, da je v Ljubljani končno dobil tolikokrat obljubljene dotacije za starejše.

Za Anitino skrb in prijaznost sem se »v imenu celega razreda« zahvalila in »sošolcem« zaželela:

- da  naj dobro poskrbijo za svojo srečo in zadovoljstvo, ker le srečni lahko osrečujemo druge. Naj začutijo članstvo in se opogumijo tudi sami, zvabijo še koga, da deli z nami svoje znanje. Naj širijo mir in dobro voljo, da se odmevi 55 vojnih polj ne slišijo do nas. Veliko dobrih dni je pred nami in veselimo se jih!

Prijazni natakarji so poskrbeli, da smo čutili dober začetek. Kasneje pa so postregli okusno mesno in vegetarijansko kosilo. Vmes smo se pogovarjali in poslušali glasbena spremljevalca Martino Mravinec Bohte in Domna Bohte, ki sta s petjem dopolnjevala prijetno druženje. Po kosilu smo se jima pridružili s petjem in plesom.

Tako smo do 12. ure, pa ni bila polnoč, končali. Spomnili smo se časov, ko se je nekoč opolnoči naše silvestrovanje šele dobro razvilo in smo v zgodnjih urah prihajali domov ali šli kar v službo. To so bili lepi časi, ko smo še imeli več moči, zdravja in energije. Pa smo vseeno zadovoljni, da se  veselimo in družimo tudi sedaj, ko nam noge in srce ne dovolijo večjih naporov.

Zahvale in čestitke vedno osrečijo, zato smo si dobro segreli dlani in napolnili srca z dobrimi željami. Pričakujemo vse dobro tudi v letu, ki trka na vrata. Dobrodošlo leto 2024!

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

Oglejte si tudi