Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
18°C
10°C
JUTRI
17°C
7°C

Dolenjski muzej vabi na ogled razstave Saša Fuisa in pogovorni večer o ustvarjanju

Ob fotografski razstavi SAŠA FUIS Pogled unstaged vas Dolenjski muzej Novo mesto vabi na brezplačen ogled razstave in pogovorni večer z naslovom HRBTNA STRAN FOTOGRAFIJE, in sicer v torek, 27. julij 2021, ob 20.00 uri na Muzejske vrtove.

Organizatorji so nam sporočili, da bodo na dogodku odstrli zakulisje fotografskega ustvarjanja, in sicer vse od sodobnih tehničnih pripomočkov in inovacij, ki ustvarjalcem dajejo nove možnosti ustvarjanja, do različnih oblik vizualnih zgodb in kreiranja razstav ter katalogov v sodobni galerijski dejavnosti.

V pogovornem večeru bodo sodelovali:

Marko Pirc | fizik, konstruktor, inovator, izumitelj in soustanovitelj dveh podjetij s področja fotografske opreme. Prihaja iz Mirne Peči, trenutno živi in dela na Švedskem.

Meta Krese | novinarka in fotografinja, ena od prejemnic Pulitzerjeve štipendije za raziskovalno novinarstvo. Zadnja leta beleži socialne dokumentarne zgodbe s področja Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovenije in Makedonije.

Marija Skočir | višja kustosinja v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane ter vodja dveh galerij. Kuratorka številnih fotografskih razstav domačih in tujih avtorjev (Tone Stojko, Jože Suhadolnik, Marko Modic in svetovno priznani avtorji Josef Koudelka, Roger Ballen, Lee Miller, Sebastião Salgado idr.).

Pogovor bo moderiral Boštjan Pucelj.

Za še več dogodkov Dolenjskega muzeja Novo mesto kliknite na njihovo spletno stran.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi