Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

KREACIJA LETA 2021

Pomembno je, da razlikujemo med koncem leta (novim koledarjem) in zaključkom leta, ki pravzaprav pomeni, da smo 'okej' s tem, kar je bilo in tem, kar ni bilo. Le takrat lahko postavimo cilje za novo leto, ne da bi se omejevali z mislimi, ki so ustvarjale naše preteklo leto.

Članice Kluba poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine smo na delavnici pogledale, kaj vse čudovitega se je zgodilo, na kaj smo ponosne in za kaj smo hvaležne. Uvidele smo, kako zelo pomembno je izražati hvaležnost vsakodnevno, tudi za najmanjše stvari. Pogledale smo, kaj nas je leto naučilo in kaj puščamo v 2020.

Potem pa smo si postavile nekaj ciljev za leto 2021, kratkoročne in dolgoročne. Bile smo pozorne, da smo si postavile dovolj velike, a vseeno dosegljive cilje in poskrbele, da so merljivi in specifični.

Vsem hvala za iskreno deljenje. Ko deliš, prispevaš drugim. In hvala vsem za ranljivost. Hvala, da ste delile vaše bolečine, ki ste jih občutile v letu 2020. Ko deliš, se ti tvoji izzivi ne zdijo tako veliki, včasih celo zbledijo.

Pri ciljih in naših osebnih zavezah pa je tako, da večkrat kot jih zapišemo in povemo ostalim, več je možnosti, da jih bomo uresničile. Ker jih takrat pravzaprav že živimo. Ko jih zadržujemo zase, včasih niti same ne verjamemo, da jih bomo uresničile. Zato vas povabim, dajte jih na papir. Povejte jih vsaj eni osebi. Prepričana sem,  da smo vse zavezane k zaupanju. Ko si bomo zaupale, kaj si želimo doseči, se bomo lahko med seboj podprle in se kdaj malo 'brcnile'. 

Res sem vesela za klub, ki je čudovito podporno okolje. In vesela bom, če se medsebojno podpremo pri tem, da imamo konec leta obkljukanih čim več ciljev. Morda lahko naredimo čez leto še kakšno delavnico o doseganju ciljev, ki smo si jih zastavile včeraj.

Večkrat se moramo spomniti, da smo popolne točno takšne kot smo in točno na tisti točki življenja, kjer smo.


Zapis: Sara Zupančič, članica Kluba

Foto: Jadranka Meglen, članica Kluba

Oglejte si tudi