Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Danica Malnar nova predsednica novomeškega Rdečega križa

V zadnjem mandatnem obdobju 2019-22 je Območno združenje RKS Novo mesto uspešno vodila Vesna Dular. Na današnjem Zboru članov so prostovoljci izvolili novo predsednico Danico Novak Malnar, ki je bila med drugim tudi na mestu delavske direktorice v Krki, d. d., skrbela za spodbujanje krvodajalstva in prostovoljstva. Njena želja po človekoljubnem delovanju tudi po aktivni dobi, je pripomoglo k temu, da je danes prevzela to odgovorno funkcijo.

Pri pregledu del skozi zadnje mandatno obdobje, je poudarila Vesna Dular, je Območno združenje delovalo v turbulentnih časih, vendar kljub temu, je raslo, kar se vidi v obsegu dela, novih dejavnostih ter številu vključenih članov, uporabnikov, prostovoljcev, krvodajalcev, donatorjev in zaposlenih.

Na Zboru članov so med drugim podelili tudi priznanja za dolgoletno prostovoljno delo predanim prostovoljcem. Bronasti znak Rdečega križa Slovenije so prejele Cvetka Žnidaršič, Dragica Bakšič, Vera Zupančič, Vesna Dular, Tončka Pavšič in Cirila Kostrevc, srebrni zank RKS pa Janja Dragan in Vera Jarc . Izjemno priznanje za kakovostno sodelovanje OŠ Stopiče na področju dela z mladimi s krajevno organizacijo RK Stopiče, za časa ravnateljevanja, je prejela Mateja Andrejčič, zahvalo za predano vodenje komisije za priznanja pa Martina Picek. Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

Zbora so se udeležili tudi gen. Sekretarka RKS Cvetka Tomin, direktorici občinskih uprav Občine Straža Lidija Plut in Občine Dolenjske Toplice Nataša Šterk in vodja UZRSZR Novo mesto Janja Brulc.


(vir: novomesto.ozrk.si)

Oglejte si tudi