Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
20°C
4°C
JUTRI
17°C
11°C

Teden kultur '21


Po letu (koronskega) premora se v središče Novega mesta vrača tradicionalni festival Teden kultur. Doživite utrip in vzdušje različnih dežel, ne da bi odpotovali! Privoščite si kulturne in kulinarične užitke: koncerti, svetovna kulinarika, lutke, živa knjižnica … Letos smo sicer krajši (le dva dni), a zato nič manj zabavni in odštekani. Se vidimo na Glavnem trgu!
Vstop na vse dogodke je prost. Obiskovalci, prosimo, upoštevajte aktualne epidemiološke ukrepe.
PROGRAM 2021:
Sejem: ŽUR VSEH KULTUR
16.00 – 20.00 | Glavni trg (v primeru dežja: odpade)
Doživite utrip različnih kultur – od Balkana do Srednje Amerike – spoznajte njihovo kulinariko, sprehodite se med stojnicami, zaplešite in zapojte z njimi! Ker več je kultur, večji je žur!
NOVOST - na eni od stojnic bo potekala IZMENJEVALNICA OBLAČIL: prinesite svoja stara, a uporabna oblačila in sodelujte v (mednarodni) izmenjavi. Dobrodošli tudi stari CD ovitki :)
Sobota, 18. 9. 2021
(Ne)navadni pogovori: ŽIVA KNJIŽNICA
10.00 – 13.00 | Glavni trg (v primeru dežja: prostori Knjižnice Mirana Jarca)
Namesto knjig si za 15-minutni klepet ‘izposodite’ sogovornike z (ne)navadnimi usodami. Živa knjižnica je podobna običajni knjižnici, le da so ‘knjige’ v njej ljudje z (ne)navadnimi usodami. ‘Izposodte’ si bivšega odvisnika, veganko, geja, Rominjo, … in preverite, kaj drži in kaj ne.
Sobota, 18. 9. 2021
Lutkovna predstava: O BELEM MUCKU, KI JE BIL ČISTO ČRN
Lutkovno gledališče FRU-FRU, Društvo Hiša otrok in umetnosti
11.00 | Glavni trg (v primeru dežja: atrij Knjižnice Mirana Jarca)
Igriva in humorna zgodba najmlajše uči sprejemanja raznolikosti in spoštovanja
V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli in zdaj pričakujejo nov naraščaj. Ko zaslišijo nežno mijavkanje, pa osuplo obstojijo, saj je med samimi majhnimi belimi kepicami drobna črna glavica.
Primerno za otroke od 2. do 6. leta starosti.
Sobota, 18. 9. 2021
Koncert: LAS CUERDAS
19.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Kulturni center Janeza Trdine)
Argentinsko-kubansko-slovenska zasedba, ki naredi totalen žur! Reggae, ska, rock, rap in latino so zvrsti, iz katerih črpa svoj navdih skupina Las Cuerdas. Njeni člani prihajajo iz Argentine, Kube in iz Slovenije. Zasedba deluje že več let in je nastopila na številnih festivalih, odlikuje pa jo močna pihalna sekcija.
Zasedba: Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta (vokal), Pablo Vitali (kitara), Pavel Čebašek (bobni), Leon Slabe (trobenta), Uroš Zupan (bas) in Erik Marenče (klaviature).
Vljudno vabljeni!Všečkaj objavo

Oglejte si tudi