Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
10°C

POHOD PO RAGOVEM LOGU, MAROFU IN SITULSKI POTI


POHOD PO RAGOVEM LOGU, MAROFU IN SITULSKI POTI

ČETRTEK, 17. september 2020

 

Pohodniško društvo Novo mesto vas v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto ob Evropskem tednu mobilnosti vabi na popoldanski pohod.

Zbrali se bomo pred Rotovžem, na Glavnem trgu,

v četrtek, 17. septembra 2020,  ob 17.00.

 

Pohod bo potekal po Glavnem trgu, starem mostu do spomenika Leonu Štuklju, kjer bomo zavili v Ragov log. Ob sproščujočem šumenju Krke bomo prehodili obrobne steze v gozdičku, zavili na leseni Ragovski most in po njem v stari del mesta. Nadaljevali bomo na Marof, kjer bomo zavili na novo urejeno Situlsko pot. Med počitkom si bomo ogledali zanimiv in obširen razgled na Novo mesto. Sledil bo le še spust z Marofa in pot na Glavni trg, kjer bomo zaključili naše pohodniško druženje ob 19.30.

Med potjo bomo imeli več krajših postankov za oglede in pitje. Daljši postanek bomo imeli za malico iz nahrbtnika v Ragovem logu.

Potrebovali boste športna oblačila, dobro obutev, primerno  za hojo po makadamu, travi in gozdu. V nahrbtniku imejte pijačo in skromno malico.

Pohod je brezplačen.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do torka,  15. septembra 2020.

Prijave zbirava:  Majda Markovič - 041 577 822 - majda@tomas.si in  Ajda Hudoklin – 031 463 144, ajda.hudoklin@gmail.com

(Slika je simbolična.)

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GOREVšečkaj objavo

Oglejte si tudi