Logo MojaObčina.si

Nova Gorica

DANES
19°C
13°C
JUTRI
21°C
13°C

DOBRODELNI GLASBENI MARATON ZA KRAS

Organizator: ŠKT društvo Farjovca in Danta Events
Kontaktni podatki organizatorja: Bojan Rojko: 069 743 816, bojan.rojko@agencija-antonov.si.
Vstopnina: 13,5€
Mojekarte.si, Zoso shop Nova Gorica
Zaradi slabega vremena je dogodek prestavljen iz Vojščice v Zeleni gaj, Dornberk

Vabljeni na dobrodelni glasbeni maraton ZA KRAS.

Sobotni večer, ki je bil načrtovan v Vojščici, v soboto, 24. 9. 2022 ob 16.00 je zaradi napovedi slabega vremena, prestavljen v Zeleni Gaj v Dornberku (ura in datum ostajata nespremenjena). 

Nastopili bodo: Pero Lovšin in Španski borci, Superhuman goats, Šank Rock akustika, The Foučers, Warfare (Italija), Zmelkoow, Ac Dc cover band, Anderkaver, Avtomobili, Heaven X, Ibunge, Link Der Wasser, Mary Rose, Odprava Zelenega zmaja, Pelhan, Perkakšns in DJ Riki.   


Cena dnevne vstopnice v predprodaji znaša 13,50 EUR, na dan dogodka, pa bo dnevna cena vstopnice znašala 18,00 EUR. Vstopnice so že v predprodaji na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.  V Novi Gorici so vstopnice na voljo v Zoso Shop, kjer lahko vstopnice za skupine naročite z dodatnim popustom.


Denar, zbran z glasbenim maratonom, (vstopnice, pijača, hrana) in prejete donacije, bodo namenjene obnovi Markove koče, ki je po informacijah pristojnih služb edini pogorel objekt v požaru in trem prostovoljnim gasilskim društvom na območju požara (PGD Komen, PGD Kostanjevica na Krasu in PGD Renče-Vogrsko). Ko gre za gasilce želimo poskrbeti za bodočo preventivo, njihovo še boljšo opremljenost in poplačilo nastale škode na poškodovani ali uničeni opremi. Vsi nastopajoči in sodelujoči so k projektu pristopili pro bono.   

 

Na Krasu nas je pred približno mesecem dni prizadel največji požar v zgodovini Slovenije, ki je terjal pravo opustošenje in ustvaril nepopravljivo škodo. Kras je drugačen, narava uničena in ljudje potrti. Leta bo trajalo, da si bomo vsi skupaj opomogli. Zgorelo je več kot 3500 hektarjev gozdov, travnikov in polj, nastalo pa je tudi ogromno gmotne/materialne škode. Neizmerna zahvala gre gasilcem, sekačem, vojakom, civilni zaščiti in drugim pripadnikom enot, ki so požar dva tedna požrtvovalno krotili in ga na koncu tudi uspešno pogasili. Požrtvovalni gasilci (teh je bilo daleč največ) so prostovoljno prihajali iz vse Slovenije in vseh gasilskih društev. Zapustili so delovna mesta, obveznosti, družine in otroke, terjali svoja življenja in prostovoljno podaljševali svoje izmene – vse to, da bi Krasu pomagali. Hvala vam! Gasilci, ki delujejo prostovoljno so med požarom izgubili tudi veliko prepotrebne opreme.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi