Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Blagoslovljena zvonik in slika sv. Martina

Devetega novembra je g. škof Stanislav Lipovšek blagoslovil obnovitev zvonika cerkve sv. Martina in restavrirane slike sv. Martina ter delo župljanov in krajanov Šmartnega ob Dreti.
V župniji, ki ima za zavetnika sv. Martina, smo v zadnjih treh letih veliko delali na medsebojnih odnosih, tako smo ustanovili več skupin. To je razumljivo, saj je župnija obširen prostor, kjer se lahko najde vsak vernik in sodeluje ter razvija svoje talente.

Pred letom dni smo se  temeljito pripravljali na zahteven projekt obnove zvonika. Ponudniki so bili v ponudbi zelo različni: od 50.000 evrov pa do izpogajanih 23.000 evrov. Ob tej priložnosti smo obnovili tudi uro v zvoniku ter prebelili steno zvonika. 

Na sam dogodek smo povabiil g. škofa Stanislava Lipovška, ki je povabilo z veseljem sprejel. Tako je blagoslovil materialne dokaze našega dela - torej obnovo zvonika in slike - ter ves naš trud, voljo in ljubezen do svetišča. 

Seveda so nam pri tem pomagali krajani Šmartnega ob Dreti iz vseh naselij. Bog je vso to zagnanost, darežljivost in pripravljenost obilno pomnožil.

Oglejte si tudi