Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

OBELEŽILI MEDNARODNI DAN GOZDOV 2015

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) je 21. marec razglasila za mednarodni dan gozdov. Razglasila ga je na podlagi mednarodnega leta gozdov leta 2011. Letos ga obeležujemo tretjič.
Gozdarji Savinjskega gozdarskega društva (SAGD) in Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS), OE Nazarje so letošnji mednarodni dan gozdov obeležili s predavanjem dr. Huberta Potočnika o potovanju volka Slavca.

 

Predavatelj je na zanimiv in slikovit način predstavil projekt SLOWOLF in biologijo volka ter pot mladega volka, ki so ga spremljali s telemetrsko ovratnico, ko je izpod Slavnika preko osrednje Slovenije in Avstrije preko Alp prispel v Italijo in se ustalil na planoti nad Verono, kjer je z volkuljo Julijo, ki je na isti kraj prispela iz zahoda, ustvaril nov trop.

 

Poslušalci so izvedeli, kakšno je stanje populacije volkov v Sloveniji in tudi širše, kakšne je življenje volkov in kako obravnavati ter uravnavati sobivanje volka in človeka v našem prostoru.

 

Posebnost predavanja je bilo vsekakor oponašanje volčjega tuljenja, s katerim izvajajo enega od načinov preverjanja stanja populacije volkov.

 

S svojo enourno predstavitvijo je predavatelj močno pritegnil občinstvo, ki mu je po predavanju postavilo cel niz vprašanj. Tako je dogodek trajal skupaj kar dve uri.

 

 

 

 

Oglejte si tudi